'Borgen': En lang gentagelse

’Borgens’ hovedproblem er, at den allerede har sagt det hele før

Sidse Babett Knudsens Birgitte Nyborg valgte igen den politisk korrekte løsning i næstsidste afsnit af ’Borgen’. (Foto: Mike Kollöffel)
Sidse Babett Knudsens Birgitte Nyborg valgte igen den politisk korrekte løsning i næstsidste afsnit af ’Borgen’. (Foto: Mike Kollöffel)

’Borgen’ afsnit 29. Hovedforfatter: Adam Price. Instruktør: Jesper W. Nielsen. Medv.: Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Pilou Asbæk, Søren Malling m.fl. DR1, i aftes

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Tredje sæson af ’Borgen’ har langt hen ad vejen lignet en tam gentagelse af de to første glimrende sæsoner. Det virker ikke, som om man har noget afgørende nyt at sige om hverken det politiske spil eller karaktererne, der agerer i det. Hvilket selvfølgelig er en ærlig sag, men med så høje seertal er det jo svært ikke at lade sig friste til at malke succesen til sidste dråbe. Og seeren hænger jo åbenbart ved.

Men lige som De Nye Demokrater har svært ved at markere sig selvstændigt her i slutspurten af valgkampen, har de enkelte afsnit i denne ombæring også en tendens til at flyde ud i et gråmeleret hele.

Der er simpelthen for megen redundans, og selv om Birgitte Nyborg igen og igen plæderer for at man skal skelne mellem det personlige og det politiske, så har serien svært ved at gøre netop dét.

Obligatorisk mediekritik
Der er simpelthen for meget ørkesløst parforholdsfnidder, og hvis det er fordi man ønsker at vise, at politikere, deres rådgivere og journalister (de eneste tre mennesketyper, der optræder i ’Borgen’) også er mennesker, så kunne man måske illustrere det mere opfindsomt end ved at lade dem knalde udenom eller blive syge.

Og denne uges obligatoriske mediekritik var så langt ude i den satiriske hamp, at det virkede som et ufrivilligt komisk indslag i en serie, der ellers gør sig store bestræbelser på at virke ’realistisk’.

Selv da Nyborg og co. får chancen for at knække De Moderat på nemme point, vælger de selvfølgelig i sidste ende den politisk korrekte løsning. Hvilket måske er meget godt for sjælefreden, men hvor ville det dog rent dramatisk have klædt ’Borgen’ bare en enkelt gang at lade dem træde ved siden af. Overrask os dog bare en smule.

Og da Nyborg til sidst satte ind med et afgørende pletskud i afslutningsdebatten, var det rent deja-vu til første sæson. På den knap så gode måde

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere