Afsnit 25 af 'Borgen' var tørt og usexet

Trods emnet var ugens afsnit det absolut mindst ophidsende indtil videre

Aftenens afsnit af 'Borgen' lignede mere en debatside i Politiken end et stykke vitalt dansk tv-dramatik, skriver Ekstra Bladets anmelder om afsnit 25 af 'Borgen'. (Foto: Mike Kollöffel/DR)
Aftenens afsnit af 'Borgen' lignede mere en debatside i Politiken end et stykke vitalt dansk tv-dramatik, skriver Ekstra Bladets anmelder om afsnit 25 af 'Borgen'. (Foto: Mike Kollöffel/DR)

’Borgen’, afsnit 25. Hovedforfatter: Adam Price. Instruktør: Louise N. D. Friedberg. Medv.: Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Pilou Asbæk, Søren Malling m.fl. DR1 søndag aften

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Sidste uge handlede det om svineri med penicillin – hvilket må siges at være nærmest profetisk timing – og hertil aften var det så prostitution, der var dagens varme kartoffel. Hvilket desværre resulterede i denne sæsons hidtil mindst ophidsende afsnit.

Der er ingen tvivl om, at problematikken har ligget manuskriptforfatteren på sinde, og at vedkommende har sat sig grundigt ind i emnet. Heller ikke at seriens bagmænd ikke går ind for et forbud mod prostitution efter den svenske model. Så langt, så godt.

Lignede en debatside
Desværre lignede afsnittet mere en debatside i Politiken end et stykke vitalt dansk tv-dramatik. Der gik nærmest paneldiskussion i den, hvor alle sider i sagen skulle høres inden man så kunne nå frem til den rette og besindige konklusion. Hvilket kan være en ganske god strategi i mange sammenhæng, men sjældent i et stykke tv-fiktion.

Slet ikke når det eneste krydderi var Birgitte, Katrine og Torbens diverse parforholdsproblemer eller mangel på samme. Så bliver det ikke blot for kedeligt, men også for småt og for ligegyldigt. Bundniveauet hvad skuespil og teknisk udførelse angår er stadig højt, men næste gang må der altså gerne komme mere kød på bordet.

Og så undrer jeg mig over, at en politiker, der endnu ikke engang er opstillingsberettiget, har sin daglige gang på Christiansborg. Men det er måske bare noget jeg har misforstået?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere