Drabschef dumper Forbrydelsen: 'De er skide sure alle sammen'

Bent Isager-Nielsen mener, at 'Forbrydelsen' er skæmmet af for mange sure og negative figurer og for mange usandsynligheder

Bent Isager-Nielsen er politiinspektør for efterforskningsenheden ved Københavns Vestegns Politi og tidligere chef for drabsefterforskningen ved Rigspolitiets Rejsehold (Foto: Anthon Unger)
Bent Isager-Nielsen er politiinspektør for efterforskningsenheden ved Københavns Vestegns Politi og tidligere chef for drabsefterforskningen ved Rigspolitiets Rejsehold (Foto: Anthon Unger)

'Forbrydelsen III', fjerde afsnit, DR - set af politiinspektør Bent Isager-Nielsen

3

- DR vil for meget med Forbrydelsen. Det skal ske for hurtigt, for surt, for mørkt og regnfuldt, samtidig med at det hele er negativt og urealistisk. Sådan lyder den kontante melding, efter Bent Isager-Nielsen havde set fjerde afsnit af DR’s dramaserie, hvor han vil give afsnittet tre ud af seks stjerner.

Læs også:

Se også: Sådan fixer du Forbrydelsens lydproblem

- Det virker som om, de prøver at kombinere det bedste fra ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’. Noget af det fungerer, andet bliver jeg skæmmet af, fordi det bliver blandet alt for meget.

Højt tempo
- Det gode ved krimier er, efter min mening, når man får muligheden for at danne sig et billede af, hvem gerningsmanden er. Her kommer der hele tiden nye elementer og oplysninger, og så bliver det svært for seeren at gætte med, siger Bent Isager-Nielsen, som mener, at det er typisk for nutidens serier, at alting skal ske hurtigt og uden den store fordybelse.

Læs også:

Se også: Danskerne: Anders W. Berthelsen er morderen

- Det afspejler sig også, når man skal vise en afhøring eller samvær mellem mennesker, så bliver det overfladisk og hysterisk.

En mørk verden
- Jeg sætter mit fag meget højt, derfor bliver jeg selvfølgelig lidt irriteret, når serien rammer så meget ved siden af virkeligheden, selv om seerne måske er ligeglade, for det er jo plottet, der tæller. Men jeg synes, det skal være i orden, når man fremstiller noget, der har med mit fag at gøre, siger Bent Isager-Nielsen, som dog altid prøver at lægge de skarpe politibriller på hylden, når han ser krimiserier.

Læs også:

Se også: Seerne falder fra til Forbrydelsen

Men at Sarah Lund render rundt med en pistol i sit handskerum, afhøringer som konstant bliver afbrudt og en familie, der agerer alt for tæt på efterforskningen irriterer den garvede politikommissær.

- Det er svært, når der er så mange himmelråbende usandsynligheder i denne serie, men jeg prøver at være konstruktiv. Men hvis jeg skal føle mig rigtig underholdt, så skal der også være lidt glæde i serien, her stresser de jo rundt og er sure hele tiden, lyder det fra Politiinspektøren, som holder ’Forbrydelsen’ op med den populære serie ’Rejseholdet’.

Læs også:

TV - 1. okt. 2012 - kl. 17:19 Sofie Gråbøl: Syv års Sarah Lund-hår er væk

- I ’Forbrydelsen’ foregår ingenting i dagslys, det er gråt, sort, mørkt og dystert i stemningen. I rejseholdet foregik det i dagtimerne, og der var også glæde engang imellem. Der synes jeg, at ’Forbrydelsen’ nogen gange bliver en anelse deprimerende.

Hænger i alligevel
- ’Rejseholdet’ var mere rolig, og du kom ud og mødte ægte mennesker, her farede man ikke kun rundt i København i meget mørke billeder.

- De er jo skide sure alle sammen! Sikke da et arbejdsmiljø, de har, hvor folk, som er uligevægtige, skal stå i spidsen for at opklare en meget alvorlig sag.

Læs også:

Se også: 3 vildt urealistiske ting i Forbrydelsen

Til trods for politibossens kritiske syn på det fjerde afsnit af serien, så har han alligevel tænkt sig at blive hængende de næste par søndage.

- Jeg synes stadig, at det er god underholdning. DR kan jo virkelig lave politiserier, når de vil.

1 af 2 Sarah Lund med mundvigen nedad (Foto: Tina Harden/DR)
2 af 2 Bent Isager-Nielsen er politiinspektør for efterforskningsenheden ved Københavns Vestegns Politi og tidligere chef for drabsefterforskningen ved Rigspolitiets Rejsehold (Foto: Anthon Unger)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen