Befri Frede!

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro anmelder kronprins Frederiks udgave af metroXpress

Kronprins Frederik får kun to stjerner for sin tjans som redaktør. (Foto: Mogens Flindt)
Kronprins Frederik får kun to stjerner for sin tjans som redaktør. (Foto: Mogens Flindt)

Kronprins Frederik, redaktør af metroXpress

2
-
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Kronprins Frederik er klar til OL. Det var ligegodt satans - kan det virkelig være rigtigt? Jo, den er god nok. Det står på forsiden af metroXpress i dag.

Ja, undskyld det sarkastiske tonefald, men det er vel næppe nogen overdrivelse at påstå, at dagens store overskrift på forsiden - eller 'pløkken', som vi kalder det på Ekstra Bladet - ikke er den allermest sindsoprivende. Det kunne gæsteredaktør Frede godt have gjort bedre.

I særdeleshed kunne man forvente, at hans professionelle rådgivere på redaktionen havde brugt tiden på redaktionsmødet til at skrue et mere fængende budskab sammen for at lokke læserne ind til det store OL-særnummer.

Læs også:

Danske kongelige - 27. jun. 2012 - kl. 07:30 - Jeg er ikke frisk nok til at blive royal reporter

Indrømmet, der er langt mellem snapsene i avisen, så man skal lede lidt for at finde noget med smæk i til forsiden.

F.eks. skal vi helt om på side 16-17, før vi får historien om, at dette OL måske bliver det mest beskidte, hvad doping angår. På disse sider fortæller Jesper Skibby også, at han var parat til at dø som 38-årig, hvis bare han fik succes nu og her.

Det gider man da godt at læse. Men spørgsmålet er, om man når helt derom, når man først skal igennem en række velmenende, men også småkedelige historier. F.eks. den om, at en undersøgelse viser, at unge vil dyrke mere motion.

Nice nok
- Jeg er den, der hælder mest til de positive historier, siger Frede selv undervejs i sin knap halvanden time lange tilstedeværelse på redaktionen.

Af reportagen på side 10 fremgår det, at der hersker en lettere benovelse over det kongelige besøg, selv om Frede anlægger den afslappede stil ved at gå rundt mellem det arbejdende folk og lader bemærkninger som 'cool nok' og 'nice nok' falde.

Nej, det var sgu nok ikke lige her, nogen slog i bordet og sagde: 'Det holder ikke det her - vi skal have de fede historier frem i avisen og en ordentlig knallert på forsiden!'

Slappe spørgsmål
Inden man når til de regulære historier om doping og match-fixing, skal vi også igennem et søvndyssende interview, hvor ansvarshavende chefredaktør Jonas Kuld Rathje gør sin gæsteredaktør en stor bjørnetjeneste ved at stille ham lamme spørgsmål som 'hvordan føles det at være til OL?' og 'hvordan har det været at indgå i IOC-arbejdet?'. Fulgt op af det hårde stød: 'Hvad ellers?'.

Ret skal være ret - langt nede i spalterne tager intervieweren mod til sig og får spurgt lidt til korruption i IOC og den besynderlige kombination af kongelig ophøjethed og politisk betændte sager.

Så er det, jeg bliver vred på Fredes vegne. Stil ham dog for pokker nogle ordentlige spørgsmål. Bare rolig, han kan godt tåle det. F.eks. står han op endnu, selv om Ekstra Bladets reportere gentagne gange har konfronteret ham med, hvorfor han siger ja til at hænge ud med bedragere og forbrydere i den skumle IOC-familie.

Tvangsindlagt til skørt reality-show
I Fredes egen kommentar i starten af avisen giver han et dask til tidens reality-programmer, hvor 'det handler om at være kendt. Ikke så meget for det, man er dygtig til eller har arbejdet hårdt og dedikeret med igennem flere år for at opnå'.

Se det her er en mand, der ved, hvad han taler om. Som livsvarigt tvangsindlagt til at optræde i det største reality-show vi har herhjemme - nemlig kongehuset - kender han alt til, hvad det vil sige for øjnene af den samlede nation at rende rundt og lede efter en højere mening i et kunstigt koncept.

Det er givet i forsøget på at finde en mening med det hele, at han har kastet sig over det idrætspolitiske i en naiv tro på, at hans åbenlyse begejstring for sportens verden var nok til få de grimme billeder af en rådden organisation til at fortone sig.

Læs også:

Se også: Frede revser reality: Det handler bare om at blive kendt

I sin tidlige ungdom viste Frede tegn på oprør og lyst til at bryde ud af reality-showet og blive en almindelig mand med et almindeligt liv. Når man ser hans besværlige færden som klumpe-dumpe i et sports-politisk spil kegler og i dag som en figur, der pakkes ind i vat i metroXpress, får man lyst til at starte bevægelsen 'Befri Frede!'

Jeg er sikker på, han stadig gerne vil ud til os andre.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen