Et festligt trut i overflødighedshornet

Efter et væld af genvordigheder er Cirkusrevyen blevet et bragende flot og muntert show

Ulf Pilgaard giver den igen som storrygende farmor-Margrethe. (Foto: Jan Unger)
Ulf Pilgaard giver den igen som storrygende farmor-Margrethe. (Foto: Jan Unger)

Cirkusrevyen 2011. Dyrehavsbakken. Instruktion Lisbet Dahl. Med Ulf Pilgaard, Ditte Hansen, Henrik Lykkegaard, Niels Ellegaard og Balletten. Kapelmester: James Price

Da premieren på 'Cirkusrevyen årgang 2011' er nået til sin finale, dukker de medvirkende dansere og skuespillere op på scenen og modtager deres velfortjente bifald. Allersidst kommer Lisbet Dahl, og hun ligner det, hun er. En diva.

Hun ser både glad, bevæget og stolt ud. Ikke fordi hun i år har 25-års jubilæum i Cirkusrevyen - det har hun - men fordi en vildt tumultarisk uge med sygemeldinger og aflysninger er gået forud, og resultatet er alligevel blevet et særdeles velskabt skrummel af en revy.

Godt gået!

Ikke blot er Lisbet Dahl instruktør på foretagendet. Hun står efter min smag også for det mest hulkende morsomme nummer.

Damen med den spasmodiske cha-cha-cha vælter igen teltet iklædt en praktisk fruemodel. Med sine på en gang kluntede og graciøse bevægelser fægter hun sig igennem den overraskende frimodige sang og kæmper samtidig med en genstridig håndtaske. En kamp, som håndtasken hele tiden er på nippet til at vinde.

Teksten er af Carl-Erik Sørensen, der som sædvanlig er leverandør af revyens stærkeste numre. Men svage er der nu ikke mange af.

LÆS OGSÅ: Blachman kan vælte Cirkusrevyen

Margrethe og Haarder
Ulf Pilgaard udfører igen en helt overvældende langlemmet og storrygende dronning Margrethe. Denne gang som farmor, der passer tvillinger. En opgave, hun udfører med et næsten skræmmende åndsfravær.

Samme Pilgaard er en blændende Bertel Haarder iført striktrøje, en stærk længsel efter risengrød og en ubeskrivelig mængde skældsord.

Henrik Lykkegaard er til gengæld en overbevisende, rablende Blachman, Niels Ellegaard tager pusten fra tilskuerne - og især sig selv - i en forrygende Zumba, og Ditte Hansen er en på en gang dampende erotisk og samtidig uhyggelig Milena Penkowa.

Festligt trut
Ja, jeg blev såmænd helt grebet af kastrationsangst.

Der kunne nævnes meget mere, men der er ikke plads, og du får nok fornemmelsen. 'Cirkusrevyen 2011' er et festligt trut i overflødighedshornet - næsten hele tiden morsom og ofte med en skarp, satirisk kant. Som den slags skal være.

1 af 2 Publikumsfavoritten - Lisbeths husmor i storblomstret kittelkjole - mangler heller ikke i år. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Ulf Pilgaard giver den igen som storrygende farmor-Margrethe. (Foto: Jan Unger)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere