Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Linda P.: Kvindelig mandehørm

Der bliver trukket ivrigt i smilebåndet, og lattermusklerne bliver rørt i Linda P.'s solodebut. Men den unge komiker har også sine begrænsninger, mener Ekstra Bladets anmelder

Linda P er sjov. Meget sjov. Men hun mangler stadig lidt perspektiv for nå helt op i stand-up-superligaen. (Foto: Jakob Melander)
Linda P er sjov. Meget sjov. Men hun mangler stadig lidt perspektiv for nå helt op i stand-up-superligaen. (Foto: Jakob Melander)

Linda P: 'Rommen er en tøjte' Nørrebro Teater, søndag den 4. oktober

4
Lin
da Petersen –  eller blot Linda P, der er ingen grund til at gøre det mere indviklet, end det behøver at være –  er blevet folkeeje i kraft af skæve tv-eksistenser som Winnie fra 'Piger på Prøveløsladelse', Lonnie Star fra talkshowet 'Vild med talent' (hvor hun også spiller den kronisk stive praktikant, Ditte) samt den bramfri og bundsjofle Christel fra 'Wulffs magasin'. Og så var der også noget med en biograffilm, men lad os nådigt glemme den.

Pik, patter og sprit
Nu skulle det så vise sig, om talentet rakte til et helt show i eget navn, for selv om Linda P har en baggrund på stand-up-scenen, er 'Rommen er en tøjte' faktisk hendes solodebut.

Og gjorde dét så det? Både ja og nej. Men heldigvis mest det første. For Linda P er sjov, og der var ikke mange sekunder i løbet af den timelange forestilling, hvor man ikke enten trak på smilebåndet eller brød ud i højrøstet latter. Hvad der vel i sig selv er et succeskriterium for en komiker. Timingen var stort set perfekt, og pointerne faldt som Bacardi Breezers på provinsdiskotek.

Men Linda P har også stadig sine begrænsninger. Selv om hun opererer med tre karakterer –  ud over 'sig selv' bød seancen også på gensyn med Ditte og Christel –  så er de grundlæggende variationer over samme smalle tema: pik, patter og sprit. Og ikke mindst kombination af de tre ting. Hvilket der som bekendt også kan fortælles mange historier om. Hvad hun så gjorde. Og de var som sagt stort set alle sammen ret morsomme.

Men rigtig provokerende eller perspektiverende blev det ikke på noget tidspunkt. Når humor er bedst, er det som bekendt ikke blot lattermusklen, der bliver stimuleret. Det indebærer også, at de små grå får noget at arbejde med, eksempelvis ved at verden vendes på hovedet i en elegant turneret sætning, eller at den absurde ting, vi kalder 'livet', blotlægges som værende netop dét. Absurd.

Feminine røverhistorier
Og dertil er Linda P ikke nået endnu. Men hun er trods alt også kun 25 år, så det kan sagtens nå at komme.

Til gengæld har hun allerede ualmindelig godt styr på det der med feminine røverhistorier fra klubværelsets overdrev.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen