Man bliver glad i låget af 'Den eneste ene'

Anmeldelse: Handlingen i ’Den eneste ene’ overrasker ikke - og det er helt okay

Nicolaj Kopernikus spiller sympatiske Niller, der bliver alene med adoptivdatteren Mgala. (Foto: www.miklosszabo.com)
Nicolaj Kopernikus spiller sympatiske Niller, der bliver alene med adoptivdatteren Mgala. (Foto: www.miklosszabo.com)

Den eneste ene. Glassalen, Tivoli Instruktion: Kenneth Kreutzmann. Medvirkende: Mia Lyhne, Nicolaj Kopernikus, Christiane Schaumburg-Müller, Linda P, Robert Hansen, Jimmy Colding, Xenia Lach-Nielsen m.fl. Musik: Thomas Helmig og Jesper Winge Leisner. Kapelmester: Joakim Pedersen

4

Du kender nok handlingen, så den vil jeg ikke tvære i. Langt størstedelen af Danmarks befolkning har set filmen, og det er heldigt, for jeg vil tro, at meget af musical-udgaven af 'Den eneste ene' vil være hartad uforståelig for folk, der ikke har set filmen mindst én gang.

Det havde publikum i Glassalen i aftes.

Man kunne såmænd mærke, hvordan stemningen steg, når skuespillerne nærmede sig nogle af filmens mange højdepunkter. For eksempel når Mia Lyhne som en charmerende Sus øver sig i at henånde:

- Bare ærgerligt, Sonny Boy.

Eller når Nicolaj Kopernikus’ sympatiske Niller gør rede for sin overordentlig ringe sædkvalitet og betydningen af at have et køkken, hvor lågerne passer til hængslerne.

HTH er hovedsponsor for forestillingen, og det forstår man jo nok.

Rulleskøjter
Robert Hansen lyder aldeles som Lars Kaalund, når han stiller det uforglemmelige spørgsmål:

- Hvis I var ludobrikker, var I så slået hjem nu?

Læs også:

Se også: Robert Hansen har fundet den eneste ene

Og Christiane Schaumburg-Müller spiller en guddommelig morsom Stella som Paprika Steen i overgear.

Mens Linda P. er en både bevægende og undervejs hysterisk morsom Mulle, der ikke viger tilbage fra at udfordre tyngdekraften og en del andre naturlove iført rulleskøjter.

Mærkeligt firma
I en musical spiller sangene naturligt en bærende rolle, og det gælder da ikke mindst ’Den eneste ene’, hvor ikke færre end 19 sange skal presses ind i den forholdsvis overskuelige handling.

Der bliver med andre ord sunget af karsken bælg, og skønt ikke alle sangene er ørehængere – en sang med titlen 'Meget mærkeligt firma' er muligvis bagud på point fra starten - så fungerer de fint i sammenhængen.

Og de syngende skuespillere havde stor glæde af et velspillende orkester og kompetente korsangere med Henrik Launbjerg i spidsen.

Mod alle odds
Første udgave af musicalen gik for syv år siden i Forum med 3000 tilskuere i salen hver aften. Der er noget af et spring til Glassalens betydeligt mere intime scene, men det gik, selv om koreografien naturligvis var afdæmpet og scenografien i bogstaveligste forstand minimalistisk.

Og skønt vi alle kendte handlingen, så var det åbenbart, at jeg langt fra var alene om blive begejstret, da alting mod alle odds endte godt til sidst.

1 af 2 Christiane Schaumburg-Müller spiller en guddommelig morsom Stella. (Foto: www.miklosszabo.com)
2 af 2 Nicolaj Kopernikus spiller sympatiske Niller, der bliver alene med adoptivdatteren Mgala. (Foto: www.miklosszabo.com)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen