Besat af Carmen

Spring på stærk tobak og heftig musik på Nørrebro Teater - hvis du tør. Det gjorde Ekstra Bladets anmelder. Læs hans dom her

Marijana Jankovics heftige Carmen er klar til en dødsensfarlig tango med betjenten (Jonatan Spang), der er besat af hendes sorte undertøj. (Foto: Miklos Szabo)
Marijana Jankovics heftige Carmen er klar til en dødsensfarlig tango med betjenten (Jonatan Spang), der er besat af hendes sorte undertøj. (Foto: Miklos Szabo)

'2200 Carmen'. Instr.: Søren Iversen. Medv.: Marijana Jankovic, Jonatan Spang, Marina Bouras, Janus Nabil Bakrawi m.fl. Nørrebro Teater

Der er meget Carmen over Nørrebro. Men håb? Sidste salgsdag for de store illusioner er for længst overskredet, mens bandekrigen raser videre omkring bydelsteatret, der svarer igen med en forestilling, der vil noget. Den er fandens vedkommende.

At påstå, at den samtidig er underholdende, kan virke forfladigende, men det er den – med masser af følelser gemt i vreden. Og først og fremmest båret af Outlandish-stjernen Isam B's stærke musik.

Hårene rejste sig i godartet strækmarch ned over ryggen, da det ellers 'fine' premierepublikum brød ud i spontane klapsalver i scener om, hvordan politikerne har svigtet både beboere og politi.

Marijana Jankovics Carmen er den hårdtpumpede femme fatale, der tænder så meget ild i en betjent, at hun har ham lukt i sine sorte trusser. Han forelsker sig så hæmningsløst, at det koster karriere og fremtid. Hun glemmer smart nok at fortælle, at hun er gift med en dræbermaskine af en bandeleder.

Fuldt forståeligt har teaterchefen sat sig selv til at nedlægge Carmen! Vatpikken holder næsten til sidste replik, hvor hun udånder i hans arme, dræbt af hans kniv, der bliver ved at stikke i Nørrebro.

Jeg er vild med den forestilling.

0 kommentarer
Vis kommentarer