En anelse for firkantet

Normalt vælter Helle Helle sig i gode anmeldelser. Hendes nye roman får dog ikke Ekstra Bladets anmelder helt op på mærkerne

Helle Helles skildring af det lavsociale Danmark tangerer det karikerede. (Foto: Finn Frandsen)
Helle Helles skildring af det lavsociale Danmark tangerer det karikerede. (Foto: Finn Frandsen)
Helle Helle: Ned til hundene 158 s. 256 kr. Samleren. Udkommer tirsdag

Helle Helle har i årevis badet i succes. Efter gennembruddet med novellesamlingen 'Rester' tilbage i 1996 har kritikerne nærmest stået i kø for at rose hende.

Senest i forbindelse med romanen 'Rødby-Puttgarden' fra 2005, der oven i hatten har solgt rigtig godt. Mange anser hende for at være 'en af landets fineste prosaister'.

Det er Helle Helles minimalistiske stil, hvor alt overflødigt fedt skæres bort, som vækker begejstring – og så selvfølgelig hendes særlige evne til at fange danskernes hverdagsliv på kornet.

Den gør hun også brug af i sin nye roman 'Ned til hundene'.

Fortællingen handler i korte træk om den kvindelige forfatter Bente, som forlader sin lægemand, fordi han er blevet lidt for tæt knyttet til sin sekretær.

Tilfældigvis bliver Bente samlet op af parret John og Putte, som efter en trafikulykke lider af piskesmæld og derfor må leve af diverse småjob.

Skriver godt, men ...
Det møde sætter meget i gang. De kommer tæt på hinanden – og opdager nye sider hos sig selv.

Stilistisk set er Helle Helle langt, langt over middel. Det er svært at stå for de mange litterære raffinementer i romanen. Hun skriver ganske enkelt godt.

Alligevel er 'Ned til hundene' ikke formidabel. Personerne er desværre en anelse for firkantet tegnet. Derfor tangerer Helle Helles skildring af det lavsociale Danmark det karikerede – og derfor bliver læseren kun i begrænset omfang grebet og bevæget af fortællingen.
1 af 2 Helle Helle: Ned til hundene.
2 af 2 Helle Helles skildring af det lavsociale Danmark tangerer det karikerede. (Foto: Finn Frandsen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen