Robinson har nået menneskeligt lavpunkt

Årets Robinson er et glimrende eksempel på, at kvinder kan være meget mere ondskabsfulde end mænd, mener Ekstra Bladets gæsteanmelder Carl-Mar Møller

Therese røg ud af årets Robinson med fuld musik. (Foto: TV3/Bo Leihof)
Therese røg ud af årets Robinson med fuld musik. (Foto: TV3/Bo Leihof)

Robinson Ekspeditionen 2009, afsnit 10

Så er den helt gal på Robinson-øen – samtlige deltagere er blevet ramt af paranoia og lyver, skændes, klynker og stikker hinanden i ryggen.

Begår selvmord for åbent tæppe

Det romantiske par Søren og Maureen er stadig dybt paranoide efter oplevelsen med muldvarpen Ditte, selv om hun er blevet stemt ud. De er helt styret af deres følelser, og noget kunne tyde på, at episoden har aktiveret nogle dårlige oplevelser fra deres fortid.

Når de har så svært ved at skelne Ditte fra hendes rolle, skyldes det sikkert, at fortiden blander sig i nutiden – og så ser man uklart og styres af følelser.

Fup-kongekrone Slemme Andrew er med til at forstærke Søren og Maureens paranoia med sin fup-kongekrone. Andrew kan sælge is på Grønland og sand i Sahara med alle sine løgne og historier fra de varme lande.

Men da han kører frem med en historie om, at han levede uden mad og drikke i tre dage på Utopia, begår han selvmord for åbent tæppe. Kong Villy afslører ham nådesløst – jeg gætter på, at det er begyndelsen til enden for Andrew.

Bliver syndebuk
Hele holdet er efterhånden besat af, hvem der er 'værdige' til at blive årets Robinson.

Therese bliver syndebuk for de mange frustrationer, og specielt Maureen og Eileen er iskolde over for Therese, selv om hun intet har gjort dem og aldrig har fået chancen for at vise, hvad hun kan.

Et glimrende eksempel på, at kvinder kan være meget, meget mere ondskabsfulde end mænd, selv over for uskyldige.

Så Therese bliver helt forventeligt stemt ud af ørådet med fuld musik – her kan holdets opførsel kun betegnes som det absolut menneskelige lavpunkt i dette års Robinson.

Der er dog få positive oplevelser i afsnittet. Det er dejligt at se, at de fire fra junglebanden tør vise deres følelser og sårbarhed, da de får breve hjemmefra.

Og Johannes er virkelig trådt i karakter som en ordentlig, omsorgsfuld person. Han tager sig af stakkels Therese, der er frosset ud og pusler om syge Rasmus. Jeg håber, hans fine væsen kommer til at gavne ham i resten af konkurrencen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere