OneTwo midt i en 80'er drøm

Det var kærlig kitsch at høre genopstandne OneTwo i et veloplagt Vega, synes Ekstra Bladets anmelder

Nina Forsberg og Cæcilie Norby tilbage i front for OneTwo, der startede sommerturné foran henrykte københavnere. (Foto: Kristian Linnemann)
Nina Forsberg og Cæcilie Norby tilbage i front for OneTwo, der startede sommerturné foran henrykte københavnere. (Foto: Kristian Linnemann)
OneTwo, Store Vega, København, i aftes
80’erne har ikke været så populære siden engang i 80’erne, og mens vi venter på, at Sanne Salomonsen gendannes, har TV-2, Nephew og Thomas Helmig for længst fejret det kolde årti med klirrende kasseapparater som resultat.

I aftes var der endnu en lejlighed til at binde læderslipset, snøre sejlerskoene og kaste et stykke Stimorol i kæften, for selveste OneTwo er tilbage, og interessen er så enorm, at gruppen kan fylde københavnske Store Vega hele tre gange på en uge.

Senere drager de gennem sommerlandet på festival-togt, og det kan sagtens vise sig at blive et triumftog, for OneTwos første offentlige optræden i 14 år blev mødt med ellevild begejstring af et publikum, der formentlig også nyder 'Dirty Dancing', hver gang den vises på tysk tv.

Kinddans og bræk
Minderne væltede frem fra gymnasietidens første bræktur, smøg og kinddans, og procentdelen af kvinder til en koncert har vist ikke været så høj, siden sidst Helmig svansede over et scenegulv.

Cæcilie Norby og Nina Forsberg er begge blevet 42, men de holder sig nu bedre end det Guns N'Roses-lignende bandbillede, der pryder 'Hvide Løgne', og selv om damerne ikke helt kunne rekonstruere det umenneskeligt høje hvineri fra deres gamle skiver, så var de komplet kiksede danserutiner i hvert fald intakte.

Forsberg virkede en anelse hæmmet, mens Norby lignede en, der aldrig havde haft det sjovere, og humøret forplantede sig øjeblikkelig til salen, da 'Hvide Løgne' og 'Billy Boy' indledte 80’er-festen.

Krøllejernet frem
Når OneTwo ikke spillede et hit, var det derimod ofte skidt, og ensemblets repertoire er så tyndt, at trods et show på blot 80 minutter måtte de spæde til med covere af Sting og Eurythmics.

Den kærlige kitsch kulminerede i ekstranummeret 'Midt I En Drøm', hvor der vist var adskillige hundrede, der ikke havde lyst til at vågne til virkeligheden, og finder man krøllejernet frem, bunder en flaske Martini og tager sin bedste veninde under armen, så er ’Den Bedste Tid’ tilbage.

Sympatisk nostalgi.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen