Anmeldelse: Tilbage til firserne for fuld musik

Ole Thestrup & co. giver den gas i Østre Gasværks opsætning af 'De tre musketerer'

Sådan har du aldrig fået musketererne før. Peter Oliver Hansen er Porthos, Rasmus Fruergaard d’Artagnan, Ole Thestrup kaptajn de Treville, Jens Andersen Athos og Tom Jensen Aramis. (Foto: Robin Skjoldborg)
Sådan har du aldrig fået musketererne før. Peter Oliver Hansen er Porthos, Rasmus Fruergaard d’Artagnan, Ole Thestrup kaptajn de Treville, Jens Andersen Athos og Tom Jensen Aramis. (Foto: Robin Skjoldborg)

 
Østre Gasværk: De 3 musketerer. Instruktion: Frede Gulbrandsen. Set torsdag aften d. 23. oktober 2014

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Allerede i garderoben fornemmer man, at det her er en usædvanlig musical. Der kan man nemlig købe ørepropper for en femmer.

Det har jeg aldrig oplevet i forbindelse med for eksempel ’The Sound of Music’ eller ’Sommer i Tyrol’.

Men Alexander Mørk-Eidems udgave af ’De 3 musketerer’ er også noget helt specielt. Handlingen er forholdsvis loyal over for den prægtige original, men Alexandre Dumas ville nok alligevel undre sig en del, hvis han havde mulighed for at overvære forestillingen.

Den drabelige historie er nemlig krydret med en snes sange primært fra 1980’erne. Mest af den guitarfræsende, tungmetalliske slags.

Sexet og farlig
Tonen slås straks an med Kiss’ ’Crazy Crazy Nights’ fulgt af Twisted Sisters ’I Wanna Rock’. Så ved man jo ligesom, hvor man er henne i musikalsk tid.

Fægtekampe er der meget få af. Guitaren er det foretrukne våben, og alligevel bliver bemærkelsesværdigt mange mennesker slået ihjel undervejs - i hvert fald i betragtning af, at det er en musical i den muntre ende.

Rasmus Fruergaard er d’Artagnan med den rette udstråling af ungdommelig iver og uskyld og med hår, så han ligner en ung Jon Bon Jovi.

Den træske Mylady spilles af Trine Pallesen. Sexet og uhyggelig farlig på én gang - og med en lille tilføjelse, som ville komme bag på Dumas.

Kristian Holm Joensen er Rochefort. En helt igennem særpræget, vildt morsom figur og velsignet med en usædvanlig langstrakt dødsscene.

Anne Vester Høyers demonstrerer som en overordentlig barmfager dronning Anna, at hun kan sin Annie Lennox.

Herligt
Stort set hele ensemblet er i øvrigt forrygende velsyngende. Bandet spiller medrivende effektivt og godt. Scenografien er sprudlende idérig, koreografien festlig og Christian Mulle Seistrups kostumer er en overdådig og munter fornøjelse.

Når forestillingen så alligevel ikke er helt oppe at ringe, hænger det sammen med, at der jo også er noget mellem de mange sangnumre, og her ligger det lidt tungere.

Ideen er, at replikkerne skal være morsomme, men en del falder til jorden med en lidt kedelig lyd. Humoren er - ikke hele tiden, men lidt for tit - temmelig nøjsom, så man kun sidder og venter på det næste flotte musikalske indslag.

Det kommer så heldigvis også.

Hvis du var med i 80’erne, er ’De 3 musketerer’ et herligt show - det er det nok også, hvis du ikke var.

Østre Gasværk: De 3 musketerer. Alexander Mørk-Eidem efter Alexandre Dumas.Instruktion: Frede Gulbrandsen. Scenografi: Eilev Skinnarmo. Kapelmester: Bent Lundgaard. Medv: Ole Thestrup, Trine Pallesen, Peter Oliver Hansen, Jens Andersen, Tom Jensen, Rasmus Fruergaard m.fl. Frem til 1. februar, derefter turné rundt i landet

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen