Det bliver ikke bedre

Bent Falbert anmelder Ørkenens Sønners jubilæumsforestilling

Ørkenens Sønner har skamredet kønslivets muntre sider i 25 år, men ifølge Ekstra Bladets Bent Falbert virker de fire herrer ikke det mindste trætte i jubilæumsforestillingen ’Een gang til for prins Knud’. (PR-foto)
Ørkenens Sønner har skamredet kønslivets muntre sider i 25 år, men ifølge Ekstra Bladets Bent Falbert virker de fire herrer ikke det mindste trætte i jubilæumsforestillingen ’Een gang til for prins Knud’. (PR-foto)

Ørkenens Sønner: Én gang til for Prins Knud. Tekst, idé og instruktion: Niels Olsen, Søren Pilmark, Asger Reher og Henrik Kofoed. Guistarist: Troels Skovgaard. Glassalen i Tivoli, derefter landsturné.

Når Ørkenens Sønner sværger loge-eden, lyder det: ’Fisse-Fisse-Fez-Fez’. Dermed er tonen lagt - og dér bliver den liggende i to en halv time. Heldigvis.

Forestillingen består af ingenting, hængt op med sjofelheder. Men hvilke sjofelheder! De serveres med en veloplagt, uskyldig elegance - i det ene gennemmusikalske nummer efter det næste.

Ørkenens Sønner har skamredet kønslivets muntre sider i 25 år, men jeg kan hilse og sige, at de fire herrer ikke virker det mindste trætte i jubilæumsforestillingen ’Een gang til for prins Knud’. Jeg håber på, det bliver til mange flere gange, for hvor er det sjældent, man går hjem med så mange grin i gummerne.

Der er flugt over feltet fra begyndelsen, hvor Danmarks mest betydningsfulde person skal kåres. Harald Blåtand, Christian Firtal, Den Store Havfrue og H.C. Andersen kæmper om titlen, så ikke et øje er tørt.

Ørkenens Sønner er inspireret af Gøg og Gokke-filmen ’Sons of the Desert’, men de fire dansker herrer lever mildt sagt deres helt eget skrupskøre liv. Her i 25-året for den første ørkenvandring mindes de - ganske rørende og iført gangstativer – deres ungdoms potens i nummeret ’Jeg tager aldrig viagra igen’. Knud med den store kan jo blive for meget for en bedaget herre.

Livet på Gyllegården er et fast element i ørkensønnernes univers. I år dør gårdejer Grethe. Men fat mod: jeg tillader mig at røbe, at hun ikke blot genopstår fra kisten - men endda bliver gift. Jeg siger ikke med hvem.

Kostumemæssigt er det noget af et udstyrsstykke. Mens de travle herrer klæder om, serveres en håndfuld stumfilm, som næsten er det sjoveste af det hele.

Det er alt sammen professionelt. Tempoet er forrygende. De fire musikalske stemmer står godt til hinanden. Frem for alt er hvert minut frækt gået.

Hvis du tør risikere at grine, så tårerne triller, så gå ud i ørkenen og mød sønnerne!

41 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere