Eks-politiboss: Meget barsk og spændende tv-serie

Per Larsen, tidligere chefpolitiinspektør, glæder sig til fortsættelsen af 'Mord uden grænser'

Sugarsweet får en hård medfart i dette afsnit af 'Mord uden grænser. Foto: DR
Sugarsweet får en hård medfart i dette afsnit af 'Mord uden grænser. Foto: DR

 

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

- Min overordnede konklusion er, at kvalitet og spænding er i top.

- Her i femte afsnit af 'Mord uden grænser', er det igen sat en masse skibe i søen. Signalerne peger i flere retninger, og stort set ingen problemer eller spørgsmål fra de tidligere episoder er besvaret.

- Det er herligt, og det er også rart, at tempoet i dette afsnit er sænket en anelse, for der har dog været hæsblæsende fart på frem til nu, siger Per Larsen.

Per Larsen vil gerne igen understrege, at denne serie bestemt ikke er for børn, for det er barske metoder, der tages i brug i handlingen. (Foto: Henning Hjorth)
Per Larsen vil gerne igen understrege, at denne serie bestemt ikke er for børn, for det er barske metoder, der tages i brug i handlingen. (Foto: Henning Hjorth)
 

Er det mon chefen, der gerne vil have ram på Jackie Mueller? Foto: DR/Johan Voets Div. anmeldelser - 15. mar. 2015 - kl. 21:00 Mord uden grænser: Hvem gav ordren til Jackie Muellers nedskydning

Den tidligere chefpolitiinspektør og nuværende formand for Børnerådet tilføjer, at det er godt, at der lige levnes tid til, at seerne kan tænke sig lidt om denne gang.

- I min optik er det helt umuligt at komme med et bud på, hvem der er den største slubbert. For hver gang man tror, at nu har man set et eller andet, så tager handlingen en drejning. F.eks. frygtede man jo for børnene, da Jackie Muellers mand havde kørt dem ud på rastepladsen. Efter at man har plantet tanken om, at han er gerningsmanden til mordforsøget på Jackie, og efter at vi har fået oplyst, at han taler russisk, tror vi jo det værste. Men jeg tror, at vi må holde os for øje, at forfatterne driller lidt, og at den mest oplagte aldrig er skurken, griner Per Larsen.

Se også: Politichef: Flotte billeder, godt plot og lækre damer

Alligevel mener Larsen, at man jo tænker sit, når Hr. Mueller og børnene bliver hentet af den mørke motorcykel-mand.

- Jeg vil gerne igen understrege, at denne serie bestemt ikke er for børn, for det er barske metoder, der tages i brug i handlingen. Her tænker jeg blandt andet på afbrændingen af gården, hvor folk - herunder luderen Sugarsweet - er spærret inde og på den voldsomme nedskydning af Jackie Mueller.

Den tidl. politiinspektør har et godt øje til flere af de gennemgående figurer i 'Mord uden grænser' - blandt mafiabossens russerkone, men han tør ikke definere nogen af dem i det endelige plot.

Se også: Lars Mikkelsen inden DR-premiere: Kritik gør virkelig ondt

- I stedet vil jeg komplimentere den del af handlingen, som kører på politifolkenes privatliv og som viser, at de er mennesker med en personlig historie lige som alle andre. En del politifolk er meget på rejse, og det kræver naturligvis stor forståelse på hjemmefronten. Men lige som man ser det i serien, er det også virkelighed for mange i politiet, at det kaotiske arbejdsliv giver problemer.

- Det viser den meget høje skilsmissestatistik i politiet. Derfor kan jeg godt lide, at forfatterne har taget det personlige element med. Det skaber stor troværdighed i serien. For hvis der er noget, folk med så stort ansvar som Bjørn, Mueller og Verbeek har brug for, er det et solidt fundament på hjemmebanen, fastslår per Larsen.

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere