Død og sex i 'Rita'

Sæsonens hidtil mest dramatiske afsnit bød på en overraskende drejning af historien

Rita må i enlder af 16 år erkende, at hun er alene i verden. Helt alene. Foto: Per Arnesen/TV2
Rita må i enlder af 16 år erkende, at hun er alene i verden. Helt alene. Foto: Per Arnesen/TV2

'Rita'. Sæson 4, afsnit 7. Konceptuerende instruktør: Lars Kaalund. Hovedforfattere: Christian Torpe og Jannik Tai Mosholt. TV2, 2. oktober.

4
4,5
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Man må sige, at tingene tog en noget uventet drejning i aftenens afsnit af 'Rita'. Jeg havde i hvert fald ikke lige set det komme, at årsagen til Lea og Ritas brud dengang skyldtes, at Rita gik i seng med Leas far. Muligvis som et noget forkvaklet forsøg på at få noget, der i hvert fald for en kort stund ligner kærlighed fra et voksent menneske.

Se også: 'Rita' nærmer sig smertepunktet

For der er egentlig ikke så meget at sige til, at den 16-årige Rita i den grad føler sig svigtet, af dem, der burde passe på hendes ryg. Og da Leas mor så også smider hende ud efter at have mistet sin egen mor, er det vel en ganske naturlig reaktion, at hun hejser vindebroen til sit hjerte. Og først for alvor er ved at sænke den igen nu i en alder af 45 år. Brændt barn skyr i den grad ilden.

Der var i det hele taget mere dramatik i dette syvende afsnit af fjerde sæson, end der har været i de forgangne seks tilsammen. Og det gjorde bestemt ikke noget. Hjørdis er også ved at kappe navlestrengen til Rita, mens Bjarne forsøger at drikke sig ud af det faktum, at han ikke var i stand til at redde den lokale skole.

Se også: 'Rita' nærmer sig smertepunktet

Og søreme om Lea og Martins ægteskab ikke er ved at gå op i limningen - Martin forsøger sågar at lægge an på Rita - mens sønnen Allan så småt er ved at tage sine første selvstændige skridt ud i verden, godt hjulpet på vej af Hjørdis.

Facaderne krakelerer med andre ord i et væk, her hvor slutningen af 'Rita' nærmer sig med hastige skridt. Hvis det fortsætter sådan i næste uge, ender man jo helt med at savne den for alvor. Men på den anden side har vi jo netop lært, at det er bedre at gå selv end at blive forladt, og 'Rita' har i denne ombæring ikke haft helt lige så høje seertal som tidligere, så den ramsaltede skolelærer har måske læst skriften på væggen (eller er det tavlen)?

Medv.: Mille Dinesen, Charlotte Munck, Kurt Ravn, Ole Lemmeke m.fl.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen