Endnu et fremragende kapitel i 'Arvingerne III'

Når serien er bedst, som her i fjerde afsnit, er det tv-fiktion i verdensklasse

'Arvingerne III', afsnit 4. DR1, 22. januar.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Efter lidt dramaturgisk træden vande sidste søndag er 'Arvingerne III' tilbage på sporet med endnu et fremragende afsnit, der gav baghjul til det meste andet danskproducerede fiktions-tv.

Endnu engang må man konstatere, at skuespillet på stort set alle pladser simpelthen er i verdensklasse, og holdet i den grad fremstår som en organisk enhed, der får det bedste frem i hinanden.

Se også: Tamt mellemspil i 'Arvingerne III'

At materialet og instruktion så også er i orden er endvidere med til at løfte de i forvejen dygtige folk til nogle af karrierernes bedste præstationer. For nyligt kunne man eksempelvis se Lene Maria Christensen komme til kort overfor Ole Bornedals ord og billeder i den fladpandede såkaldte komedie 'Dræberne fra Nibe', hvor manuskriptet lader hende fuldstændig i stikken, men i aftenens afsnit var hun jo fuldstændig blændende som den sorgplagede Solveig.

Hendes, Frederiks og Gros forskelligartede reaktioner på Hannahs død var aftenens fortællemæssige omdrejningspunkt. Solveig vil bare have lov til at sørge i fred, hvorimod en skyldplaget Frederik føler, at han er nødt til at gå videre med de oplysninger om firmaet Argos, som han fandt i datterens efterladte papirer. Kunne han ikke hjælpe hende i livet, kan han måske gøre det i døden, synes logikken at være.

Nicolas Bro og Ulrich Thomsen kan ikke stille meget op med deres underfrankerede roller i 'Dræberne fra Nibe'. Foto: Henrik Petit. Filmanmeldelser - 11. jan. 2017 - kl. 21:53 Ny 'komedie' fra Bornedal: Pinagtig at overvære  

Gro er bare forvirret og vælger at trække sig - både fra Kunsthallen men også fra Grønnegaard. Men mon ikke det bare er en stakket frist?

Og ikke overraskende fik vi endnu en tilspidsning af konflikten mellem Jensen versus Signe og Karin. Den har vi med garanti ikke set det sidste til. At Emil gik bag om ryggen på Frederik, kommer nok heller ikke til at gå ubemærket hen i de kommende afsnit.

Se også: Arvingerne III: Ingen vej tilbage

Men igen var det ikke så meget, hvad der skete i 'Arvingerne', men måden det skete på, der gør det til en af de absolut mest vellykkede danske tv-serier i nyere tid. Der er alt for lang tid til næste søndag.

Konceptuerende instruktør: Heidi Maria Faisst. Hovedforfatter: Maya Ilsøe. Medv.: Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund, Mikkel Boe Følsgaard, Marie Bach Hansen m.fl.

54 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere