Kattens til god børnefilm

Fransk tegnefilm leverer en god omgang ramasjang i byernes by

Den adrætte indbrudstyv Niko lusker rundt om natten i Paris - ofte med følgeskab af katten Dino. (Foto: Angel Films)
Den adrætte indbrudstyv Niko lusker rundt om natten i Paris - ofte med følgeskab af katten Dino. (Foto: Angel Films)

'En kat i Paris'. Instr. Jean-Loup Felicioli og Alain Gagnol. Danske stemmer: Karoline Munksnæs, Mogens Sørensen, Sigurd Holmen le Dous m.fl. 70 min. Premiere i dag i 13 biografer

4
-
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Hvis du tror, ’En kat i Paris’ er en stille film om et nuttet pelsdyr i den romantiske storby, må du tro om igen. Denne Oscarnominerede franske tegnefilm er nemlig et velturneret gangsterdrama, der rummer godbidder af sjove optrin og knurhårsrejsende spænding.

Den sorte kat Dino er en central figur i historien og hvæsser gerne kløerne i kinderne på filmens onde skurke, når det påkræves. Men mest af alt fungerer Dino som bindeleddet mellem den lille pige Zoé og indbrudstyven Niko, der begge kommer på tværs af et planlagt kunsttyveri med den halvskøre forbryder Victor Costa i spidsen.

’En kat i Paris’ er en farverig, visuel oplevelse for børn og barnlige sjæle. Den håndtegnede stil virker som et friskt pust i en tid, hvor computerkraft ellers er det foretrukne værktøj, når der animeres.

Tegnefilmen frarådes i øvrigt for børn under syv år. Den anvisning er hermed videregivet, da filmen indeholder et par dystre momenter – som må formodes at få de allermindste poder til at misse en nats søvn eller to.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen