Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Mel Gibson uddeler bøllebank i ny film

I 'Get the Gringo' får den 56-årige skuespiller lov til at være den gode skurk

Mel Gibson prøver stadig at løse alle problemer med en serie skarpe skud i 'Get the Gringo'. (Foto: SF Film)
Mel Gibson prøver stadig at løse alle problemer med en serie skarpe skud i 'Get the Gringo'. (Foto: SF Film)

'Get the Gringo'. Instr.: Adrian Grunberg. Medv.: Mel Gibson, Peter Stomare, Daniel Gimenz Cacho, Jesus Ochao m.fl. 96 min. Premiere i 32 biografer

3
6
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Om det er Mel Gibsons skandaleombruste privatliv eller den lunkne modtagelse af hans forrige film ’The Beaver’ – Hollywoods ikke helt vellykkede forsøg på at lave en indiekomedie – som er skyld i, at ’Get the Gringo’ styrede uden om biograferne i USA og gik direkte på Video On Demand, skal jeg lade være usagt. Selv om man dog har forsøgt at sælge det som ’et modigt forsøg’ – og dermed en solstrålehistorie.

Charmerende gavtyv

Nogle vil måske mene, at det også kunne skyldes, at der ikke er tale om nogen særlig god film. Men det plejer bestemt ikke at være nogen hindring. Herhjemme får den dog det moderat store udtræk med premiere i 32 biografer, heriblandt landets største sal, Imperial.

’Get the Gringo’ er i bund og grund den yderst velkendte, småtrivielle historie om den lille tyv, der kommer til at stjæle det store beløb – og derfor får både myndighederne og mafiaen på nakken. Og da begge parter er lige så korrumperede, som de er hensynsløse, kan man jo godt tillade sig at fremstille ham som en charmerende gavtyv – også selv om han plaffer løs.

Dem han myrder er jo endnu værre end ham selv. Ja, måske får han ligefrem lov til at beholde pengene til sidst samt den søde kvinde. Hvem ved?

Rapkæftet voice-over er også en kliché, man ikke springer over her, hvor Mel Gibson (som også har produceret og skrevet manuskript) spiller ’The Driver’, der havner i et gennemråddent mexicansk fængsel – bygget på virkelighedens El Pueblito , hvor 6000 indsatte og 600 kvinder og børn levede i et fangestyret minisamfund.

Umage makkerpar

Hans eneste fælle er den tiårige Kid (Kevin Hernandez), der er udset til at levere sin matchende lever (og dermed sit liv) til fængslets egentlige leder, Javi (Daniel Gimenz Cacho). Men mon ikke det umage makkerpar klarer skærene? Gibsons hang til ultravold fornægter sig ikke i et par udpenslede torturscener.

Der er i det hele taget fuldt blus på både actionscenerne og miljøskildringerne, og ’Get the Gringo’ er som sådan skruet ganske habilt sammen på det elementære, håndværksmæssige plan. Men den besidder desværre intet, der får den til at løfte sig over dusinet af testosteronbomber.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen