Ole Bornedals gyser er middelgod

Der er ikke meget nyt under den sataniske sol i 'The Possession'

Det er ikke kun forældrenes skilsmisse, der volder NatashaCalis' kvaler i Ole Bornedals 'The Possession'.  (Foto: Nordisk Film)
Det er ikke kun forældrenes skilsmisse, der volder NatashaCalis' kvaler i Ole Bornedals 'The Possession'. (Foto: Nordisk Film)

'The Possession'. Instr.: Ole Bornedal. Medv.: Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Madison Davenport, Natasha Calis m.fl. 92 min. Premiere i 35 biografer

3
-
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Ole Bornedal har med ’Nattevagten’ (1994) og ’Vikaren’ (2007) vist, at han er ganske ferm til at skrue en gyserfilm sammen og tilmed give den et originalt twist.

Det er desværre ikke tilfældet med ’The Possession’, der af uforklarlige årsager strøg direkte ind på den amerikanske biografhitlistes førsteplads, og i skrivende stund har indspillet for omkring 300 millioner kroner i USA.

Det var egentlig meningen, at filmen herhjemme skulle være udsendt direkte på dvd, men succesen over there har tilsyneladende fået selskabet bag til at ændre holdning, og den får i stedet landsdækkende biograflancering.

De mange premierebiografer skal nu ikke foranledige nogen til at tro, at der er tale om andet end en rendyrket genrefilm, der benytter sig af alle de velkendte klichéer, og desværre minder mere om f.eks. Daniel Stamms forglemmelige ’The Last Exorcism’ (2010) end William Friedkins klassiker ’Eksorcisten’ (1973), der stadig er den bedste af slagsen.

Middelgod underholdning
Det eneste ’nye’ her er, at den besættende ånd er af jødisk herkomst, og fra det øjeblik den yngste datter i en skilsmisseramt middelklassefamilie køber en mystisk kasse med hebraiske indskrift, ved vi godt, hvad klokken er slået. Og man bliver desværre ikke overrasket på noget tidspunkt.

Skuespillet og filmhåndværket er der intet at indvende mod, men der er heller ikke noget, der for alvor påkalder sig opmærksomhed. Hvis man i forvejen har en faible for genren, vil man sikkert være middelgodt underholdt. Men har man det i forvejen svært med samlebåndsgysere, er ’The Possession’ ikke filmen, der får en til at ændre mening om den sag.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen