Rasmus Bjerg har igen hovedet oppe i egen røv

Komikeren og skuespillerens andet soloshow handler igen om ham selv på godt og ondt - mest det sidste

41-årige Rasmus Bjerg kan godt lide at tale om sig selv. Hvorfor vi andre skal lytte med, står desværre hen i det uvisse. Foto: Seth Nicolas
41-årige Rasmus Bjerg kan godt lide at tale om sig selv. Hvorfor vi andre skal lytte med, står desværre hen i det uvisse. Foto: Seth Nicolas

Rasmus Bjerg: 'Vel-Bjerget'. Premiere 28. september på Bremen Teater, København. Turnerer over hele landet til 18. november.

3
3.5
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Rasmus Bjergs andet soloshow er faktisk meget godt tænkt. Opdager man hen ad vejen. Men en god idé medfører ikke nødvendigvis et ubetinget vellykket resultat. Det er også tilfældet her. For selv om den irritation man føler over første halvdel af showet, viser sig at være en del af pointen, så er den altså stadig irriterende. Som i pisseirriterende.

Titlen er 'Vel-Bjerget', og det må man gå ud fra, at den 41-årige, sucessfulde komiker, skuespiller og ublu reklamesøjle er. Undertitlen er såmænd også #nugårdetgodt. Første sæt af showet er da også en lang selvpromovering, der får selv Gulddrengen til at virke som en ydmyg undermåler, hvor den 'forkælede middelklassegøgler' (Jan Gintbergs ord) bl.a lægger ud med at citere de rosende anmeldelser, som hans første show fik og disser den (måske) eneste kritiker - fra Politiken - der var ude med riven.

Se også: Se den sjove video: Rasmus Bjerg vil være med i Gulddrengs boyband

Og så ellers fortæller om sit fede liv med luksusbøffer på Weber grillen, god vin, spa i haven, en datter der er så forkælet, at hun ikke vil have noget og så videre. Problemet er bare, at det ikke er sjovt. Som i overhovedet. Modsat eksempelvis Casper Christensen formår Bjerg simpelthen ikke at balancere på den der tvetydige grænse mellem selvpromovering og selvudlevering, men bliver blot skinger og brovtende.

Nej, det er ikke - og har vist aldrig været - morsomt at slå prutter, heile eller synge som Elvis og Miley Cyrus. Det er bare uopfindsomt. Ikke mindst på denne side af skolekomedien. Også selv om man råber højt ind i mellem.

Men bedst som man i pausen står og bliver enig med sig selv om, at det her er noget af det ringeste, man længe har oplevet inden for dansk såkaldt humor - faktisk endnu værre end Nikolaj Stokholms solodebut samme sted for 14 dage siden, og det siger altså ikke så lidt - og egentlig  undrer sig over, at en så trods alt rimeligt talentfuld mand har så lidt at byde på, viser der sig at være en slags lys for enden af tunnelen.

Se også: Se de første billeder af Rasmus Bjerg som John Mogensen

Eller i hvert fald en tarmskylning. For netop en sådan åbner nemlig anden halvleg, og den viser sig også at være en form for mental udrensning, hvor Bjerg skal forestille at have fået en slags åbenbaring. Og det er momentvist ganske morsomt. Han er stadig selvfed, men nu på en måde, hvor det giver en form for dybere (ja, ja, alt er relativt) mening, og sætter første del af seancen i relief.

Problemet er bare, at anden del skulle have været decideret fremragende, hvis den skulle have opvejet de første tre kvarters dilettantiske pinagtigheder - det havde så til gengæld været et sublimt træk - men det er den altså ikke. Den har dog sine virkelig gode øjeblikke.

Så nul stjerner plus fire stjerner giver fire. Vi er flinke og siger, at det delt med to giver tre. På trods af, at udførelsen altså ikke helt kunne holde med præmissen, Så tager jeg gerne mod spot og spe ved mandens kommende tredje soloshow. Med mindre han da har fået hovedet ud af egen detoxet røv til den tid. Man har da lov at håbe. 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen