'Rita' nærmer sig smertepunktet

Fjerde sæson er med til at tegne et mere nuanceret billede af Ritas karakter, men smid nu Hjørdis ad helvede til

Tessa Hoder er både hård, mut og skrøbelig som den unge Rita. Foto: TV2
Tessa Hoder er både hård, mut og skrøbelig som den unge Rita. Foto: TV2

'Rita'. Sæson 4, afsnit 6. Konceptuerende instruktør: Lars Kaalund. Hovedforfattere: Christian Torpe og Jannik Tai Mosholt. TV2, 25. september.

4
4.1
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Så blev det endelig tid til at møde Ritas far i mere end glimt, og han viste sig virkelig ar være en paranoid, ynkelig karl, som lod al sin vrede over at konen var skredet (det var jeg sgu også) gå ud over sin stakkels teenagedatter, og derved fik skabt en solid grobund for et par gevaldige traumer.

Livsmantraet har lige siden lydt: 'Jeg gider ikke det svære'. Men overfladesvømnings ædle kunst har det som bekendt med udelukkende at bevæge sig i mindre og mindre cirkler, og så er man jo lige vidt.

Se også: 'Rita': Fuck jeres perfekte liv

Heldigvis stod Leas familie klar til at tage imod det skadede barn med åbne arme, men det ved vi jo allerede ikke får nogen lykkelig slutning. I hvert fald ikke i første ombæring.

Bavnegårdsskolen kæmper med alle midler - inklusive et vikingemarked - for sin overlevelse og dermed sammenholdet i flækken Lundsager, men det tog er vist kørt for længst. Heller ikke her spiller politikerne med åbne kort.

Se også: Åh nej:'Rita' er ved at blive som de andre

'Rita' fungerer klart bedst ,når der er noget på spil og man lader humoren skinne igennem på den let underforståede måde, derfor forekommer det også mere og mere som en misforståelse, at man ikke lod Hjørdis og Uffe blive hjemme, da Rita flyttede.

For selv om især Hjørdis har været en af fortællingens mere populære figurer (som en overgang fik sin egen kortlivede serie), virker det ærlig talt som om, at forfatterne ikke længere aner hvad de skal bruge hende til ud over at agere pauseklovn. Og trække serien ned på et fjollestadie, hvor den egentlig ikke hører hjemme. Synd.

Medv.: Mille Dinesen, Charlotte Munck, Kurt Ravn, Ole Lemmeke m.fl.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen