'Selv blinde og døve kan følge med' - anmelder slagter Badehotellet

Tempoet er så slæbende og forudsigeligt at selv blinde og døve kan følge med

Samtlige skuespillere kappes igen om at præstere under niveau i 'Badehotellet'. Foto: TV2
Samtlige skuespillere kappes igen om at præstere under niveau i 'Badehotellet'. Foto: TV2

'Badehotellet IV', første afsnit. TV2, 23. januar.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

'Sommeren bliver rigtig god med visse forhindringer' fortæller frøken Vetterstrøms tarotkort hende og os allerede af første afsnit af fjerde sæson af 'Badehotellet'. Alt er med andre ord ved det forlorne og velkendte på feriestedet ved Vesterhavet i kronisk kunstigt solskin og nystrøgne kostumer.

Så vi skal igen bruge en stribe vintermandage i selskab med eskapisme og nostalgi formidlet af papmachefigurer med affekteret teaterdiktion. Men det er måske det, der er hele charmen og får mere end en million til at kigge med hver gang? Eller måske er det - som min sidekvinde formulerede det - fordi det er så pivringe, at det i sig selv er underholdende? Jeg ved det ikke. Men ville uden tvivl foretrække at tilbringe tiden i selskab med genudsendelser af farvandsudsigten fra 1970'erne.

Se også: Skuespiller: Rart ikke kun at være ham fra Matador

Tiltrækningen kan selvfølgelig også skyldes, at det hele er så hyggeligt og gemytligt, at selv når der opstår 'kriser' såsom at Therese opdager grosserer Madsens firmamæssige fiksfakserier eller fabrikant Frigh tilstår sin utroskab, så bliver det aldrig personligt eller vedkommende, da ingen jo tror på dem som 'rigtige' mennesker og det derfor blot bliver harmløst spil for galleriet. Fjernsynets svar på tørre småkager til aftenkaffen.

Adskillige af skuespillerne har jo i andre sammenhæng vist, at de behersker deres håndværk - nogle mere end andre - men de er alle fælles om at nå lavmålet her. Ja, vi er vel nærmest et par meter under. Modsat 'Arvingerne', hvor holdet synes at få det bedste frem i hinanden og dermed få den enkelte til at yde sit ypperste, virker det som om, at det modsatte er tilfældet her: Hvis ingen af de andre behøver at gøre sig umage, hvorfor skulle jeg så?

Se også: Efter danskernes sviner: Arvingerne-stjerne svarer igen

Det er selvfølgelig også begrænset, hvad man kan stille op med Stig Thorsboe og Hanna Lundblads staveplade-manuskript, men jeg tvivler på, at det ligefrem dikterer, at man skal overspille fælt i samtlige situationer samt at instruktøren rent filmisk altid skal vælge den mindst fantasifulde løsning.

Men okay, hvis vi nu skal tage ja-hatten på, så kan selv en svært tunghør være med her og en blind ville nok heller ikke have de store problemer med at følge begivenhedernes gang i sandkassen.

Konceptuerende instruktør: Fabian Wullenweber. Medv.: Rosalinde Mynster, Bjarne Henriksen, Lars Ranthe, Amalie Dollerup m.fl.      

151 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!