'Sygeplejeskolen': Stadig helt håbløst

Det lakker heldigvis mod enden af anden sæson, der stadig ikke viser nogen tegn på helbredelse

Jens Jørn Spottag som overlæge Bent Neergaard er en af de mange medvirkende i 'Sygeplejeskolen', som leverer en søvngængeragtig præstation. Foto: TV2
Jens Jørn Spottag som overlæge Bent Neergaard er en af de mange medvirkende i 'Sygeplejeskolen', som leverer en søvngængeragtig præstation. Foto: TV2

'Sygeplejeskolen'. Sæson 2, afsnit 5. Konceptuerende instr.: Roni Ezra. Hovedforfattere: Claudia Boderke og Lars Mering. TV2 Charlie/Play, 14. april.

Morten Hee Andersen er ikke længere en del af 'Sygeplejeskolen'. Foto: TV2 Charlie Film, tv & radio Skrevet ud af populær TV2-serie: Det skal han nu

Amorinerne florer på Frydenlund i denne ombæring, hvor reservelæge Friis lidt famlende får friet til sygeplejersken Lis, overlæge Neergaard  i den grad får genskabt kontakten til Nina og måske ligefrem forpurret den kommende skilsmisse, og Anna bliver lidt lun på en gammel bekendt, nu hvor hun alligevel ikke hører noget fra ham der Erik. Måske der også er basis for, at Peter og Nina finder ud af noget?

Og blev det ligefrem antydet, at den stramtandede afdelingssygeplejerske er lesbisk? Det ville måske også forklare, hvorfor hun virker så kronisk indebrændt.

Molly Egelind er meget bekymret for, om kollegaen er ved at få stress. Også selvom dét begreb var meget ukendt i 50'ernes Danmark. Foto: TV2 Film, tv & radio Lagde du mærke til denne 'fejl' i 'Sygeplejeskolen'?

Men på trods af det, er udførelsen af 'Sygeplejeskolen' lige så passionsløs som vanligt. Det er nærmest utroligt, hvor lidt man får ud af sit stof, og serien er efter snart to sæsoner en oplagt kandidat til den om ikke ringeste (der fører 'Gøngehøvdingen' vist stadig) så den kedeligste danske tv-serie på denne side af farvefjernsynets opfindelse.

Selv når man tager fat i et potentielt sprængfarligt emne som tvangssterilisering på  et yderst tvivlsomt grundlag, bliver det liret af, som var der tale om første prøvedag på det lokale amatørteater. Bortset fra, at de nok ville gøre sig mere umage.  

Reservelægen og den blonde sygeplejeelev får efter et laaangt tilløb endelig kissemisset lidt i aftens afsnit. Det var vist det dramatiske højdepunkt. Foto: TV2. Anmeldelser 'Sygeplejeskolen': Tragisk ringe

Men måske er det forkert at være ude med riven efter skuespillerne, da flere af dem jo i andre sammenhæng har vist, at de godt kan levere mere, end det vi ser her. Miseren skyldes nok primært det  helt håbløse manuskript ved Claudia Boderke og Lars Mering, der tidlige har stået bag filmhistoriske pejlemærker som 'Far til fire på toppen', Min søsters børn og guldgraverne' og 'Klassefesten', i uskøn samklang med den fuldstændig umusikalske instruktion ved Roni Ezra, som ellers førhen har vist (bl.a. med spillefilmen '9. april'), at han bestemt ikke er blottet for talent.

Her virker det nærmest som om, at alle tilstedeværende gør deres ypperst for at levere så lidt som overhovedet muligt. Det lykkes til gengæld ret godt.

Medv.: Molly Egelind, Morten Hee Andersen, Anette Støvelbæk, Jens Jørn Spottag mfl.

 

55 kommentarer
Vis kommentarer