Tamt mellemspil i 'Arvingerne III'

Aftenens episode var den hidtil svageste i denne sæson af dramaet på Grønnegaard 

Foto: Per Arnesen
Foto: Per Arnesen

'Arvingerne III'. Afsnit 3, DR1, 15. januar.

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Efter en flyvende start og sidste uges højdramatiske afsnit kom vi helt ned på jorden her i tredje afsnit af tredje sæson af fortællingen om arvingernes genvordigheder omkring Grønnegaard.

Og sådan må det måske nødvendigvis være. Hvis man konstant holder et højt dramaturgisk tempo og hele tiden pacer historien fremad, koster det ofte på troværdigheden, men derfor behøver man jo ikke gå helt over i den anden grøft, så man småluntende nærmer sig det decideret kedeligsommelige.

Se også: 'AV!-ingerne' fik bøllebank af håndbolddrengene

Selvfølgelig er man ind i mellem nødt til at stoppe lidt op for at sætte nye dramaturgiske skibe i søen, men det ændrer ikke ved, at det var svært helt at fastholde interessen her i aftenens afsnit, hvor det meste af tiden gik med begravelsen af og den efterfølgende gravøl for Hannah, der jo noget overraskende omkom på Grønland i forrige afsnit.

En kaotisk scene fra Arvingerne - og kaos bliver ikke mindre af, at mange seere døjer med at høre, hvad der bliver sagt. Foto: Per Arnesen. Kendte Guiden til at høre mumlerierne: Sådan forstår du 'Arvingerne'

Man forsøgte så  at skabe lidt spænding omkring hendes efterladte memorycard, men den bliver åbenbart først udløst i næste uge. Det gælder tilsyneladende også konflikten mellem på den ene side Signe og Karin og på den anden side den mere traditionelt funderede bondemand Jensen.

Så mon ikke bare der var tale et tamt mellemspil, inden der igen kommer mere swung over fortællingen igen? Man har da lov til at håbe.

Konceptuerende instruktør: Heidi Maria Faisst. Hovedforfatter: Maya Ilsøe. Medv.: Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund, Mikkel Boe Følsgaard, Marie Bach Hansen m.fl.

32 kommentarer
Vis kommentarer