'X Factor' rammer bunden: Afbrudt samleje

19-årige Sille fra Aalborg stod igen for ugens højdepunkt ved at gentage samme sang som i sidste uge

Den unge 'X Factor'-deltager Celina kom på pinebænken i fredagens afsnit af 'X Factor', hvor de var nået til 'Five chair challenge'. Video: TV2

'X Factor'. Sæson 12, afsnit 4. TV2, 25. januar.

Film, tv & radio Forstod du heller ikke Eriks sang? Se den med undertekster her

Det var igen 19-årige Sille fra Aalborg, der stod for ugens 'X Factor'-øjeblik. Det hører dog med til historien, at konkurrencen heller ikke denne gang var særlig stor. Det indfandt sig, da hun efter først ikke at have fået en plads i stolen af 'sin' dommer Ankerstjerne, insisterede på endnu et forsøg og gentog den samme sang om sin alkoholiserede far, som også havde sikret hende en plads i sidste uges audition.

Ikke fordi hendes musikalske præstation var noget at råbe hurra for - dommerne havde jo ret i, at hun sang både slingrende og falsk - men fordi den selvsikre måde, hun overtog showet på, simpelthen var godt tv. Og det er jo det eneste, der for alvor tæller i 'X Factor', selv om de stadig prøver at bilde os ind, at det er en musikkonkurrence.

Mathias overbeviser dommerne, men det har seerne ikke fået at se - endnu. Foto: TV2 Film, tv & radio 'Fissekurt' var ikke på tv: Nu kæmper han om en plads i 'X Factor'

Om denne Sille så får lov til at beholde sin stol, ved vi til gengæld ikke. For man har af uransagelige årsager valgt at sætte programmerne sammen således, at Ankerstjerne ikke i aftenens udsendelse fik lov til at færdiggøre sine valg i kategorien 'Unge under 23 år' - de fleste en hel del under - hvor 12 kandidater skal reduceres til fem. Så kan vi ligge søvnløse af spænding over det i en hel uge. Eller noget.

Hvis der ikke er noget iboende drama i udsendelserne, må man jo desperat forsøge at klippe sig frem til det. Nogenlunde lige så tilfredsstillende som et afbrudt samleje.

Alle tre dommere fremstår sært tandløse i denne ombæring af 'X Factor'. Foto: TV2 Anmeldelser 'X Factor'-dommen: Pinligt, Ankerstjerne

At det hele grundlæggende handler om at stikke folk blår i øjnene, bliver også understreget af, at speakeren fortæller os, at vi skal huske, at vi kan stemme med på vores app. Nej, det kan vi ikke - i hvert fald ikke endnu. For programmet er jo optaget - og dermed afgjort - på forhånd. Og seerne har i øvrigt slet ikke noget at skulle have sagt før længere fremme i forløbet. Bortset fra, at man selvfølgelig kan vælge at slukke.

Man skulle da i det mindste tro, at tilrettelæggerne vidste, hvordan tingene hang sammen. Eller også regner de bare med, at vi allesammen er gået i koma foran skærmen, mens de i al endeløshed gentager de samme floskler om talent og originalitet, som forestillingen er den diametrale modsætning af. Sæsonens lavpunkt indtil videre. 

82 kommentarer
Vis kommentarer