Nyt stort rockband: Publikum holder os ydmyge

The Minds of 99 er udråbt til Danmarks nye store rockband. Bandet holder sig ydmyge ved at lytte til publikum og mobbe deres egne numre.

Det handler om at holde begge ben på jorden og øjnene på bolden, mener The Minds of 99, som har været genstand for stor opmærksomhed allerede lang tid før, deres selvbetitlede debutalbum udkom i maj.

Det seks mand store punk-rockband, der denne sommer er booket til at spille på samtlige af de største musikfestivaler i Danmark, er af flere anmeldere blevet udråbt til at være Danmarks nye store rockband.

- Det er da lidt absurd. Det er jo sådan noget, man går og drømmer om som knægt, siger trommeslager i bandet, Louis Clausen.

Men hvis medlemmerne i det hypede band til tider har svært ved at bevare jordforbindelsen midt i succesen, er der hjælp at hente lige neden for scenekanten.

- Vores publikum hjælper os til at holde os ydmyge. De giver os en masse positiv energi, som rækker langt ud over alt det med succes og penge, siger Louis Clausen.

Også fansenes instagrambilleder og hilsner på mail, tages imod med kyshånd.

- Det er utroligt værdifuldt for os at opleve, hvordan vores musik får en plads i andre menneskers liv, siger han.

Bandet - der desuden tæller forsanger Niels Brandt, Anders Folke Larsen på guitar, Asger Wissing på bas samt Jacob Bech-Hansen og Mikkel Bech-Hansen, der står for synthesizere, percussion og programmering - er glade og taknemmelige for opmærksomheden.

Men den pludselige succes vækker også bekymring.

- Jeg kan godt blive lidt bange for, at flere folk nu møder op til vores koncerter sådan lidt med armene over kors og siger: Ok, vis os nu det der nye rock, siger Niels Brandt.

Ifølge Louis Clausen er det dog ikke publikums men nærmere bandmedlemmernes egne forventninger til sig selv, der er de sværeste.

- Frygten for, at vi næste gang ikke kan levere noget, som folk synes er lige så godt og originalt som det første, kan være enormt lammende. Derfor er det vigtigt, at vi ikke lader os paralysere af vores egne forventninger, siger han.

Derfor har The Minds of 99 lagt en plan.

- Vi har lavet en rigtig smart ting, hvor vi simpelthen kalder os selv for et lorteband, fortæller Niels Brandt og fortsætter:

- Det startede allerede, mens vi arbejdede på musikken til den første plade. Når folk spurgte os, hvordan det gik med pladen, svarede vi altid: Det er noget lort, siger han.

Flere af bandets anmelderroste numre har af drengene sågar fået status af "lortesange".

- Mobningen er ligesom med til at lægge en dæmper på vores egne forventninger. Den sætter det hele lidt i perspektiv, siger Jacob Bech-Hansen.

- Men når vi for eksempel får en video fra nogle børn, som går helt amok til vores musik inde på deres værelser, så bliver vi altså vildt rørt, siger han.

The Minds of 99 kan opleves næste gang på Roskilde Festivallens Apollo Countdown-scene, mandag den 30. juni. Her spiller de nye, nordiske electro-bands, som af festivalen anses som "rising stars" inden for genren.

0 kommentarer
Vis kommentarer