Avs! Bog til 30.000 kr. er blevet stjålet

Amerikansk forfatterlegende donerede hundedyr bog til lille københavnsk boghandel – men tyveknægte er stukket af med værket

Paul Auster donerede en bog til en lille, københavnsk boghandel. Bogen til en værdi af 30.000 kroner er nu blevet stjålet. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Paul Auster donerede en bog til en lille, københavnsk boghandel. Bogen til en værdi af 30.000 kroner er nu blevet stjålet. (Foto: Miriam Dalsgaard)

De er rigtig dumt at stjæle noget, man ikke kan sælge. Og det er mindst lige så dumt at stjæle noget, man aldrig kan vise frem. Men det er virkeligheden for den person, som 8. august stjal en nummereret og signeret bog af den amerikanske forfatter Paul Auster og hans kone Siri Hustvedt i bogbutikken Ark Books på Nørrebro i København.

Det er ikke hver dag, at en gruppe unge idealistiske bogfolk får hul igennem til et af New Yorks mest feterede forfatterpar og får dem til at skrive en bog i kun seks eksemplarer, der kan bortauktioneres for en vurdering på 30.000 kr. pr. stk. til fordel for den lille boghandel.

– Det var et vildt skud, men både Paul Auster og Siri Hustvedt greb tanken og ville hjælpe til. Vi drømte om bare at få et eller andet fra skuffen, men det, vi fik, overgik langt vores drømme, fortæller Maya Zachariassen fra Ark Books.

Det feterede newyorkerpar donerede virkelige litterære delikatesser. Auster gav en novelle skrevet i 1969 med titlen 'Alone', mens Hustvedt gav et helt nyskrevet essay.

Boghandlen brugte herefter et års tid på forme og udgive den lille bog ' First Ark Edition' i seks eksemplarer og bøgerne udkom i maj i år. Desværre for Art Books blev butikkens eget eksemplar, det de kalder for deres ’gramseeksemplar’, stjålet fra en montre i butikken forrige lørdag.

– Vores bestyrelse har naturligvis meldt sagen til politiet, men vi forventer ikke, at de kan hjælpe os. I stedet satser vi på, at bogen bliver umulig at afsætte eller vise frem, når vi spreder budskabet om tyveriet.

– Desværre er vi endnu for fattige til at være videoovervåget, og vi har desværre heller ikke nogen forsikring, som kan hjælpe os over tabet. Vores eneste håb er, at tyven indser, at den bog, han har hugget, er så unik og betyder så meget for os, at den bliver leveret tilbage, forklarer Maria Dønvang fra Ark Books.

1 af 2 Paul Auster donerede en bog til en lille, københavnsk boghandel. Bogen til en værdi af 30.000 kroner er nu blevet stjålet (Foto: Alvaro Isidoro).
2 af 2 Paul Auster donerede en bog til en lille, københavnsk boghandel. Bogen til en værdi af 30.000 kroner er nu blevet stjålet. (Foto: Miriam Dalsgaard)
15 kommentarer
Vis kommentarer