5-stjernet krimi-brag af Steffen Jacobsen

Ortopædkirurg Steffen Jacobsen har med 'Et bjerg ud løgne' begået endnu en nervepirrende bog

(Foto: Jonas Olufson)
(Foto: Jonas Olufson)

 
Steffen Jacobsen: Et bjerg af løgne. 387 sider. 300 kr. People's Press

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Så er Steffen Jacobsen tilbage med endnu en brutal historie om magt og konspirationer i den virkelig dyre ende - både hvad angår kroner og menneskeliv:

Et milliard-eventyr af skifergas i den grønlandske undergrund er lige på nippet til at blive til virkelighed for danske Nobel Oil, på trods af protester og direkte sabotage fra halsstarrige miljøaktivister, da chefgeolog Peter Holm i al hemmelighed opdager afgørende nyt i de sidste prøveboringer.

Men næppe har Holm rapporteret til den magtfulde, tidligere elitesoldat Axel Nobel i spidsen for koncernen, før han myrdes i sit hjem og de vigtige data forsvinder.

Steffen Jacobsen fik sit store gennembrud som forfatter med bestselleren ’Trofæ’, der fik seks stjerner i Ekstra Bladet. (Foto: Jan Unger) Kendte Forfatter frygter hævnaktioner

Fabelagtigt makkerpar
Så kommer Jacobsens fabelagtige makkerpar fra de seneste to bøger, privatdetektiv Michael Sander og vicepolitiinspektør Lene Jensen på banen - fra hver sin side.

Hun skal opklare mordet på geologen, han skal finde de forsvundne data for Nobel Oil.

I midten huserer en tredje spiller; en iskold 'sikkerhedskonsulent', hyret til særdeles beskidt arbejde, og dertil kommer alle de politiske og internationale økonomiske interesser.

Fænomenalt
Men det, Steffen Jacobsen adskillige gange før har vist, at han gør så godt, hæver også denne thriller over gennemsnittet:

Han kan på fænomenal vis koble kølig konspiration og strategiske spil til sine menneskelige spillere; bløde, hårde, sårede, begærlige og grusomme mennesker, hvis handlinger skaber eller standser katastrofer.

Han spænder vidt, den thriller-skrivende ortopædkirurg.

Og det giver gode bøger.

Steffen Jacobsens liv er præget af ydre anerkendelse og succes: Kone og job, fed lejlighed, storsælgende forfatter, job overlæge. Men den 57-årige mand betaler stadig af på en kærlighedsløs opvækst med en psykopatisk mor, der ikke gad gå op i, hvad sønnen lavede, og flyttede ham rundt som 'et stykke håndbaggage. (Foto: Jonas Olufson). Tæt på Kendt forfatter: Min mor var psykopatisk

Steffen Jacobsen: Et bjerg af løgne. 387 sider. 300 kr. People's Press. Udkommer fredag d. 2. oktober 2015

 

1 kommentar
Vis kommentarer