Alle vil have Jussi

Jussi Adler-Olsen i sit livs succes. Læsere i kø for at få fingre i dansk thriller-stjernes ny roman

Foto: Mikkel Tariq Khan
Foto: Mikkel Tariq Khan

Thriller-forfatter Jussi Adler Olsen er klar med en ny roman: ’Marco-effekten’, der udkommer 6. december. Allerede nu melder boghandlere landet over, at flere hundrede har skrevet sig op for at sikre sig at være de første, der får fingrene i den femte og ny roman om efterforskerne på Afdeling Q.

Jussi Adler-Olsen har indtil videre har solgt knap 1, 8 millioner eksemplarer af sine romaner til danskerne, så vil udlandet også i den grad læse om kommissær Mørck og hans kollegers liv og arbejde fra kælderarkivet på Københavns Politigård.

Romanerne udkommer nu i 42 lande fra Tyskland til Taiwan, hvor de i langt de fleste store lande som USA, Tyskland, Holland og Norge, erobrer toppen på bestsellerlisterne.

I alt er den danske thriller-stjernes romaner hidtil solgt i over otte millioner eksemplarer i hele verden, og efterspørgslen bliver ved med at stige.

Alene tyskerne har sikret sig fem millioner eksemplarer og udnævnt Jussi Adler-Olsen fra Allerød til deres yndlingsforfatter, mens priser og roser vælter ned over den ganske forbløffede forfatter, der på få år er gået fra at være en ukendt forfatter til verdensstjerne.

Og hans lille skriveværksted hjemme i Allerød er nu blevet en virksomhed med to fastansatte og millionomsætning.

I dag er han det største danske tilløbsstykke på Bogforum i Bellacentret, hvor han bliver interviewet og signerer bøger.

Selv føler han sig dybt privilegeret over at fået opfyldt sit liv største ønske. At kunne leve af at skrive - og blive læst. Men den enorme interesse har også en pris. Kan den blive for høj?

Ekstra Bladets magasin EKSTRA fulgte Jussi Adler-Olsen et døgn på det store bogmesse i Frankfurt for at finde et svar. Læs i dag den store reportage, hvor Jussi Adler-Olsen giver et ærligt indblik i sin verden set indefra fra et mennesket, der står midt i sit livs succes og kæmper for at holde fast i det, der er vigtigt i livet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen