Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Censur af hippie-billeder

Peter Øvig Knudsen kunne ikke sælge e-bøger gennem Apple’s eboghandel

Der er mange æbler i ebog-udgaven af hippie-bøgerne. (Fotos fra bogen)
Der er mange æbler i ebog-udgaven af hippie-bøgerne. (Fotos fra bogen)

Forfatteren Peter Øvig Knudsen og forlaget bag hans bøger om Thy-lejren og den danske hippie-bevægelse, Hippieselskabet, har set sig nødsaget til at censurere i billedmaterialet til de to bøger, ’Hippie 1’ og ’Hippie 2’, for at kunne sælge e-udgaverne gennem Apple’s eboghandel, iBookstore.

iBookstore med en markedsandel på 40 procent har hidtil nægtet at forhandle Øvig Knudsens e-bøger, fordi de indeholder billeder af ’kønsdele, bryster og seksuelle motiver’.

Men efter at forfatteren og forlaget har ’pyntet’ i alt 47 billeder med et æble på de kritiske steder, har Apple nu godkendt at sælge bøgerne.

Brev til ministeren
Peter Øvig Knudsen er dog ikke tilfreds med Apple’s ageren i sagen.

Han har sendt et brev til kulturminister Uffe Elbæk, hvor han udtrykker betænkeligheder ved, at Apple med udenlandske ejere på den måde kan komme til at bestemme indholdet af e-bøger på det danske marked.

’Apple’s grundlægger, Steve Jobs, markedsførte sig selv som et barn af hippiebevægelsen. Jobs har fortalt, at han fik nogle af sine væsentligste indsigter fra LSD og var drevet af ønsket om at sikre verdens befolkninger let adgang til kunst og viden. Vores erfaringer viser det stik modsatte’, skriver Øvig Knudsen.

Du må gøre noget
Han slutter brevet med at udtrykke bekymring for, at en enkelt udenlandsk aktør via en høj markedsandel kan ende med at bestemme, hvad danskere kan tåle at se og læse.

’Jeg er ikke politiker og har ikke færdige løsninger, men du og regeringen må hurtigst muligt sikre rammerne for et frit og åbent kulturudvalg for digitale læsere og andre kulturinteresserede i Danmark’, hedder det afslutningsvis.

1 af 4 Flere æbler. (Fotos fra bogen)
2 af 4 Peter Øvig Knudsen - ikke helt tilfreds. (Foto: Joachim Adrian)
3 af 4 'Hippie 2'
4 af 4 Der er mange æbler i ebog-udgaven af hippie-bøgerne. (Fotos fra bogen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen