Rathsack: Mæt af islamister som fjende- billede

Træt af den menneskelige race: Roman-aktuelle Thomas Rathsack synes ikke, vi behandler hinanden godt nok, og har det bedst med sin hund som eneste selskab

– Jeg synes ikke, vi behandler hinanden eller vores dyr godt nok, siger romanaktuelle Rathsack, som denne weekend gæster BogForum i Bella Center i København.
– Jeg synes ikke, vi behandler hinanden eller vores dyr godt nok, siger romanaktuelle Rathsack, som denne weekend gæster BogForum i Bella Center i København.

En luftbåren koppevirus truer med at forvandle Tivolis familieidyl til et tagselv-bord for somaliske terrorister. Et mål fyldt med intetanende ofre, som er chanceløse over for en dødbringende sygdom, som de smittes af blot ved at trække vejret.

Virussens vej fra et primitivt laboratorium på Afrikas Horn til forlystelsesparken i København går via et sindrigt setup, hvor en dansk pige og hendes far tages som gidsler. Faderen, der er videnskabsmand, tvinges til at udvikle virussen til et kemisk våben, og herfra er banen kridtet op til et terrorangreb med den danske hovedstad som mål.

Underholdende action

Angrebet, der er omdrejningspunkt i jægerbogsforfatteren Thomas Rathsacks aktuelle roman, ’Sort daggry’, er heldigvis fiktion, men kunne sagtens finde sted i virkeligheden.

– Ja, det er desværre helt realistisk, siger Rathsack, da Ekstra Bladet møder ham på en bogcafé i Københavns centrum i forbindelse med dels udgivelsen, dels det årlige BogForum, som denne weekend afholdes i Bella Center i København.

Derudover forklarer den tidligere jægersoldat, der i 2009 blev landskendt ved udgivelsen af den kontroversielle ’Jæger –i krig med eliten’, at han var tre gange i Somalia som del af researchen til ’Sort daggry’, ligesom han grundigt har sat sig ind i den bioteknologiske del af historien.

– Jeg har blandt andet været i kontakt med såkaldte biohackere. Altså folk med stor faglig viden, der mener, at al information skal være frit tilgængelig, siger Rathsack og understreger, at ’Sort daggry’ er fri fantasi og skal læses som en underholdende actionhistorie.

– Der er vist ikke behov for flere selvbiografier fra min side, griner Rathsack med slet skjult hentydning til den mediestorm, der opstod i forbindelse med udgivelsen af ’Jæger’-bogen, som Forsvarskommandoen forsøgte at stoppe med fogedforbud.

Jægersoldat Thomas Rathsack, tidligere sigtet i lækagesagen om Irak-missionen i 2007, kalder det 'tankevækkende', at forsvarsministerens spindoktor nu er afsløret som lækagen. (Arkivfoto: Finn Frandsen/Polfoto) Dansk politik - 12. dec. 2011 - kl. 22:52 Rathsack om lækage-afsløring: 'Tankevækkende'

Nok om islamister

’Sort daggry’ er andet bind i den planlagte trilogi om jægersoldaten Michael Plessner. Og mens læderhalsens fjender i både forgængeren ’Shadow Army’ og den aktuelle roman findes blandt islamister i henholdsvis Afghanistan og Somalia, har Rathsack allerede besluttet, at slagmarken i det kommende finalebind henlægges til en helt anden del af verden. Nærmere bestemt Grønland.

– Jeg tror efterhånden, at vi siden terrorangrebet i USA 11. september 2001 har nået et mæthedspunkt, når det gælder islamister som fjendebillede, siger Rathsack, som om få uger flyver til den nordligste del af rigsfællesskabet for at researche til sin næste bog.

Handlingen ønsker han foreløbig ikke at røbe meget om. Kun, at det er noget med minedrift og nogle kinesere, der måske ikke har helt rent mel i posen.

– Og, nå ja, så er der selvfølgelig stor sandsynlighed for, at Plessner skal i kamp. Men forhåbentlig overlever frem til sidste side, siger Rathsack, som har det fint med det rolige forfatterliv, hvor krige udkæmpes ved tastaturet og ikke med skarpladte våben.

Se også: Jægerbog-sag: Forsvaret frygtede ét afsnit

Nyslået single

– Jeg har plads i et kontorfællesskab, hvor jeg arbejder cirka seks dage om ugen, siger den tidligere elitesoldat, der er nyslået single og ikke regner med, at alt det med kone og børn bliver en del af hans tilværelse.

– Det er selvfølgelig dejligt at have en kæreste, man er glad for. Men ofte har jeg det faktisk bedst, når jeg går tur i skoven alene med min hund. Hvis jeg skal være lidt højtravende, så er jeg nok lidt træt af den menneskelige race. Jeg synes ikke, vi behandler hinanden eller vores dyr godt nok, siger Rathsack, som kan få øje på kedelig adfærd i såvel det store udland som i den danske andedam.

Personligt prøver den 46-årige at gøre en forskel ved at behandle andre ordentligt. Både i virkeligheden og på de sociale medier, hvor Rathsack får utallige henvendelser fra læsere, der søger råd og vejledning.

– Tidligere har jeg måske brugt for eksempel Facebook til at promovere mine bøger og foredrag. Men nu gør jeg mere ud af også at give noget den anden vej, når folk spørger mig til råds om træning og den slags, lyder det fra forfatteren, der også gerne vil slå fast, at der er masser af følelser i hans bøger.

– Det er action uden navlepilleri. Men der er også følelser. Ikke mindst i broderskabet mellem Plessner og hans kammerater. Det er jo ligefrem kærlighed mellem mænd, fastslår Rathsack med et smil.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere