Ny roman fra dansk bestsellerforfatter

Den evigt velskrivende Jens Christian Grøndahls 18. roman markerer en skillevej

Det ville klæde virtuosen Jens Christian Grøndahl, hvis han i blot en enkelt bog kunne glemme sine sociale idiosynkrasier, skriver Ekstra Bladets anmelder om romanen 'Før vi siger farvel'. (Foto: Astrid Dalum)
Det ville klæde virtuosen Jens Christian Grøndahl, hvis han i blot en enkelt bog kunne glemme sine sociale idiosynkrasier, skriver Ekstra Bladets anmelder om romanen 'Før vi siger farvel'. (Foto: Astrid Dalum)

Jens Christian Grøndahl: Før vi siger farvel 280 sider. 299,95 kr. Lindhardt og Ringhof

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Kærligheden mellem 36-årige Barbara og den næsten dobbelt så gamle Marcus er omdrejningspunktet i Jens Christian Grøndahls 18. roman. Barbara er født i Indien af ukendte forældre, men vokser op i Vestjylland hos en alkoholiseret mor og en fraværende far. Som voksen flygter hun efter en hektisk ungdomsforelskelse til København, hvor hun får job i forlagsbranchen og flytter ind i Marcus’ bohemeagtige lejlighed. I lighed med Barbara har Marcus et distanceret forhold til sin familie. De voksne børn fra første ægteskab kigger kun sjældent forbi, og den endnu analoge fotograf er i evig transit mellem hjemmet og alverdens brændpunkter.

Stærkt fællesskab

Trods aldersforskellen opstår der et stærkt fællesskab mellem Barbara og Marcus, men på en weekendtur til Athen indhentes de af deres respektive ståsteder i tilværelsen. Såvel kvindeportrættet i ’Før vi siger farvel’ som romanens eksistentielle temaer er kendt pensum for Grøndahl-fans. Og selv om forfatteren vælger et indisk adoptivbarn som hovedperson, er miljøerne i bogen præcis så mondæne og altmodisch borgerlige som i talrige forgængere. Det ville klæde virtuosen, hvis han i blot en enkelt bog kunne glemme sine sociale idiosynkrasier.

Ubetinget kærlighed

Velkendte karakteristika til trods markerer den aktuelle bog en moden skillevej i forfatterskabet. I højere grad end hidtil tematiserer den notorisk velskrivende 53-årige en kamp, der udspilles i tomrummet mellem personlig frihed og trangen til at opleve den ubetingede kærlighed.

En trang, som Barbara i bogen må kæmpe for at indfri, før det endegyldigt er for sent.

1 af 2 
2 af 2 Det ville klæde virtuosen Jens Christian Grøndahl, hvis han i blot en enkelt bog kunne glemme sine sociale idiosynkrasier, skriver Ekstra Bladets anmelder om romanen 'Før vi siger farvel'. (Foto: Astrid Dalum)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!