Ind med firetoget

Endnu en bittersød provinsroman af Helle Helle

'Dette burde skrives i nutid' skildrer sublimt det danske provinsliv i 80'erne - men forfatteren Helle Helle burde overveje at skifte plade, mener Ekstra Bladets anmelder. (Foto: Sascha Maric)
'Dette burde skrives i nutid' skildrer sublimt det danske provinsliv i 80'erne - men forfatteren Helle Helle burde overveje at skifte plade, mener Ekstra Bladets anmelder. (Foto: Sascha Maric)

Helle Helle: Dette burde skrives i nutid 160 sider, 250 kr. Samleren

Vi er i slutningen af 1980´erne. Dorte har lejet sig ind i et forfaldent hus lige ved stationen i Glumsø. Hun er indskrevet på universitetet i København. Men hun vil hellere hænge ud i Scala og Daells Varehus. Hun går til digtoplæsninger og skriver lidt selv – især festsange. Men bedst har Dorte det nu alligevel hjemme i Glumsø, hvor rigtige veninder forærer hinanden en ny permanent, og hvor man af og til lige skal have kroppen branket i byens solcenter. I Glumsø ved Dorte, hvad fyrene vil have – og hun er ikke bornert, når det handler om de kropslige glæder. Men forholdene til disse fyre varer aldrig ret længe. For Dorte vil noget andet. Mon ikke Dorte vil være forfatter? Og tage sig et kunstnernavn. Måske Dorte Dorte?

Tid til luftforandring
Helle Helle er sublim til at skildre den danske provins, og hun kan ridse en replik i papiret, så man aldrig glemmer den igen. Men efter fem romaner med usikre, jeg-svage kvinder i fokus, har Helle Helle efterhånden sunget samtlige vers af den sang. For fanden: Smid nu Dorte-pigen om bord på et fly med kurs mod det kaotiske udland. Ud til et sted, hvor forfatteren skal knække nogle nye sociale og kulturelle koder.

Det er tid til luftforandring.

1 af 2 
2 af 2 'Dette burde skrives i nutid' skildrer sublimt det danske provinsliv i 80'erne - men forfatteren Helle Helle burde overveje at skifte plade, mener Ekstra Bladets anmelder. (Foto: Sascha Maric)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere