Fra hønseavl til Hollywood

Talentfuld og dameglad filminstruktør er centrum i fængende romanbiografi

Thorstein Thomsens nye roman puster interessant liv i en glemt filminstruktør. (Foto: Robin Skjoldborg)
Thorstein Thomsens nye roman puster interessant liv i en glemt filminstruktør. (Foto: Robin Skjoldborg)

Thorstein Thomsen: Rock Hudson skal ikke dø i Ukraine 430 sider, 300 kr. Rosinante

Med romanen ’Rock Hudson skal ikke dø i Ukraine’ vender Thorstein Thomsen tilbage til det, han mestrer allerbedst: Den stort anlagte episke fortælling.

Bogen er en romanbiografi, hvor Thomsen opruller den sandfærdige historie om den dansk-tyske teaterinstruktør Detlef Sierck (1897-1987). En talentfuld mand, som med nazisternes magtovertagelse bliver tvunget over i filmbranchen, og hvor Hitlers racehygiejne og selvbevidste støvletramp til sidst får Sierk og hans jødiske kone til at flygte til USA.

Fra hønseavl til Hollywood
I det tysk- og kommunistfjendtlige fjendtlige USA tager Sierk navneforandring til Douglas Sirk, og efter en tid som hønseavler lykkes det ham endelig at slå igennem som filminstruktør i det glitrede Hollywood med en række film, hvor ikonet Rock Hudson optræder i sine første roller.

Historien om Detlef Sierck er fængende læsning, og Thomsen får med succes pustet liv i en dramatisk tid og en interessant skæbne, som længe har været gemt af vejen på filmhistoriens pulterkammer.

Lidt færre filmreferencer og en stærkere psykologisk indlevelse i den dameglade og viljestærke filminstruktør kunne dog have løftet historien en ekstra tand.

1 af 2 
2 af 2 Thorstein Thomsens nye roman puster interessant liv i en glemt filminstruktør. (Foto: Robin Skjoldborg)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!