Hanne Bech Hansens banaliteter

Den tidligere politidirektør skuffer fælt i ny krimi

Hanne Bech Hansen havde gode kommunikative evner i sin tid som politidirektør. Disse evner formår hun dog desværre ikke at overføre til hendes nye krimi. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Hanne Bech Hansen havde gode kommunikative evner i sin tid som politidirektør. Disse evner formår hun dog desværre ikke at overføre til hendes nye krimi. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Hanne Bech Hansen: Operation Dacapo 256 sider. 299,95 kr. Lindhardt og Ringhof

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Blandt de mange gode egenskaber, Hanne Bech Hansen berigede Københavns Politi med i sin tid som politidirektør, var hendes kommunikative evner. Endelig en politiboss, der udtrykte sig klart om det korps, hun helhjertet repræsenterede, til den befolkning, hvis tillid politiet lever af. Troværdig, tilgængelig og usvigeligt professionel aftvang hun en respekt, som hun sikkert helst vil dele med alle dem, hun var chef for – både i Københavns Politi, som statsadvokat og i PET.

Terrorfrygt
Så det synes oplagt, at hun efter pensioneringen gerne vil fortælle historier om politiet. Og det er bestemt modigt at springe ud i fiktionens friløb efter en lang karriere med fakta og fortrolighedsregler. Debuten kom sidste år, nu kommer så næste sag for vicepolitikommissær Malika Els. Det handler om terror og især frygten for den. En ung iraker vil hævne sin brors død i Basra ved at sprede frygt i København. Terrorcellens aktiviteter spyr sidespor ud i flere retninger, og nogle af dem bliver sager for Malika og hendes hold, mens hemmelighedskræmmerne i PET og FE med Malikas agentmand jagter terrorister. Men uanset hvor stort et forspring Hanne Bech Hansen har med hensyn til at kende sit stof indefra, og uanset hvor sympatisk projektet er, så fungerer det bare ikke.

Det, der skal være fiffige ledetråde, bliver tungt som tovværk, skildringen af de gode strømere bliver banal og fad, plottet bliver gennemskueligt, mens tidsforløbene halter og snubler i tilfældigheder og demonstrative pointer.

Væk med fiktionen
Og undervejs ønsker man sig, at al den gode vilje, den store viden, den renhjertede respekt og de kommunikative evner blev brugt til at fortælle i klar tale om virkelighedens politi frem for at skulle svøbes i fiktionens ufikse, sammenrimpede gevandter. Hanne Bech Hansen vil ikke kaldes forfatter. Det er der heller ingen grund til. Hun kan så meget andet. Gid det må finde en bedre vej ud.

1 af 2 
2 af 2 Hanne Bech Hansen havde gode kommunikative evner i sin tid som politidirektør. Disse evner formår hun dog desværre ikke at overføre til hendes nye krimi. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen