Syret spænding

Udfordrende og intenst krimidrama fra det tysk-franske grænseland

Den tyske krimiforfatter Oliver Bottini har skrevet andet bind i serien om kommissær Louise Boní. (Foto: People's Press).
Den tyske krimiforfatter Oliver Bottini har skrevet andet bind i serien om kommissær Louise Boní. (Foto: People's Press).

Oliver Bottini: De dødes navne Oversat af Henrik Andersen 300 sider. 249 kr. People’s Press

Sidste år stred kriminalkommissær Louise Boní sig gennem sne, sprut, blod og buddhisme i den begavede og dystre ‘Mord i Zen’. Nu er hun tørlagt og svedende tilbage hos politiet i Freiburg i en sag, der begynder, da et skjult våbendepot eksploderer på en eng, og ender et sted ’i mellemrummene mellem civilisationerne’.

Kamp mod dæmoner
Det er en af den slags krimier, hvor man skal holde sig fra at gætte med – men bare give sig hen til ordenes intense drama. Hvad enten det gælder den udfordrende og forvirrende sag om våbenlagret, der tiltrækker utallige politi- og efterretningsmyndigheder, politiske interesser og internationale perspektiver. Eller Louise Bonís kamp mod dæmonerne i flaskerne, familie, fortid og den porøse, livsfarlige nutid.

Masser er tilsyneladende overladt til tilfældighederne, men intet er tilfældigt i Bottinis stramme tøjler. Det kan hjælpe på forståelsen at have læst det første bind i serien, men under alle omstændigheder skal de begge læses som mere end simple gåder om helte og skurke.

Det er en udfordrende, dirrende krimi fra grænselandet mellem Tyskland og Frankrig, mellem tilstanden syg eller rask og mellem retfærdighed eller rædselsregime. Syret, sindrigt og spændende.

1 af 2 
2 af 2 Den tyske krimiforfatter Oliver Bottini har skrevet andet bind i serien om kommissær Louise Boní. (Foto: People's Press).
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen