Derfor kan Angelina Jolie aldrig få flere børn

Efter en cyste på æggestokkene, der blev undersøgt for kræft, har Angelina Jolie valgt at få æggestokkene fjernet

Angelina Jolie har fået fjernet begge bryster og æggestokkene for at undgå kræft. (FOTO: Manish Swarup/AP)
Angelina Jolie har fået fjernet begge bryster og æggestokkene for at undgå kræft. (FOTO: Manish Swarup/AP)

For to år siden fik Angelina Jolie fjernet begge bryster for at forebygge brystkræft. Hun mistede både mor, bedstemor og tante til kræft og er selv i højrisiko for at få sygdommen.

Den 39-årige skuespillerinde er netop blevet testet for kræft i æggestokkene, da hendes læge opdagede en cyste. Lægen ringede for to uger siden og fortalte, at der var tegn på kræft, og Angelina skulle have en nærmere undersøgelse. Det skriver Peoples Magazine.

- Jeg gik igennem det, jeg forestiller mig, at tusindvis af andre kvinder har følt. Jeg sagde til mig selv, at jeg skulle bevare roen og være stærk, og at jeg ikke havde nogen grund til at tro, at jeg ikke ville leve til at se mine børn vokse op og opleve mine børnebørn, skriver Angelina til New York Times.

Se også: Angelina Jolies brystkirurg måtte opfinde ny metode

Fik fjernet æggestokkene

Da hun få timer efter fik beskeden om, at der var tegn på kræft, opsøgte hun kirurgen, der behandlede hendes mor, Marcheline, der døde af kræft i æggestokkene i 2007.

Fem dage senere kom testresultatet, der var negativt. Men Angelina vil ikke løbe risikoen.

- Jeg havde stadig mulighed for at fjerne mine æggestokke og æggeledere, og jeg valgte at gøre det, skriver Angelina.

Det er ikke en lille beslutning, hun har taget, fordi fjernelse af æggestokkene, skubber hende ind i en tvungen overgangsalder.

Angelina Jolies far, Jon Voight, forstår ikke, hvorfor hans datter ikke var nomineret til en Oscar for sin instruktion af filmen 'Unbroken'. (Foto: AP) Filmnyheder - 25. feb. 2015 - kl. 20:59 Jolies far er skuffet: Hvor er Angelina?

Vi ikke dø af kræft

Jolie bærer BRCA1 genmutation, der disponerer hende til kræft og som resulterede i,  at hun i 2013 fik en dobbelt mastektomi. Hun fik fjernet begge bryster.

Skuespillerinden tilføjer, at hun havde planer om at få det gjort på et tidspunkt i fremtiden, fordi hendes læger havde anbefalet en forebyggende operation omkring et årti før den tidligste debut af kræft blandt hendes kvindelige slægtninge.

- Min mors ovariecancer blev diagnosticeret, da hun var 49. Jeg er 39, skriver hun.

Hun bærer nu et lille klart plaster, der afgiver bio-identisk østrogen og har en progesteron IUD indsat i livmoderen, der vil hjælpe med at opretholde en hormonbalance.

- Jeg føler mig feminin, og mit valg er baseret på, hvad der er bedst for mig og min familie. Jeg ved, mine børn vil aldrig behøver at sige: Mor døde af kræft i æggestokkene, skriver Angelina Jolie.

10 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere