Derfor udebliver EM-heltene fra gallapremiere

Filmen om Danmarks fantastiske triumf ved EM-slutrunden i 1992 får premiere i aften. Men alle heltene bliver væk

Kom med til heltenes specielle fremvisning her. (Video: Venligst udlånt af DBU)

I aften går det løs, når der er gallapremiere på 'Sommeren 92', filmen om fodboldlandsholdets nærmest uvirkelige præstation i Sverige i 1992.

Dengang sparkede Kim Vilfort og John Faxe Jensen Europas fineste pokal på danske hænder efter en 2-0-sejr over Tyskland.

Vilfort skal til at score Danmarks andet mål i finalen. (Foto: Lars Poulsen)
Vilfort skal til at score Danmarks andet mål i finalen. (Foto: Lars Poulsen)

Selve filmen er dedikeret til historien om holdet, men det meste af holdet har valgt ikke at møde op i Imperial, hvor filmen bliver sat i gang klokken 22.00.

Ekstra Bladet har fået gæstelisten, og her fremgår kun tre af holdets spillere. Således forventer produktionsselskabet at se forsvarsgiganten Lars Olsen, Midtbaneslideren John Faxe Jensen og målbomberen Bent Christensen Arensøe i salen, mens resten af holdet bliver væk.

Glade danske spillere står med pokalen efter 2-0 sejren over Tyskland til EM i Sverige i 1992. (Foto: Kim Agersten) Tæt på EM-heltene fra 92: Her er de i dag

Men der er altså en ganske udramatisk forklaring på, hvorfor spillerne bliver væk, hvis man spørger produktionsselskabet.

- Vi har haft en eksklusiv visning for hele holdet i forrige uge i Fields. (shoppingcenter på Amager, red.) Her fik spillerne mulighed for at tage koner, kærester og børn med. Så de har jo set filmen, og så har hovedrollerne fået en særlig fremstilling, siger Camilla Baggesen, pressechef i SF Film til Ekstra Bladet.

Træner Richard Møller Nielsen førte Danmark til landets største sportstriumf. (Foto: Lars Pedersen)
Træner Richard Møller Nielsen førte Danmark til landets største sportstriumf. (Foto: Lars Pedersen)

Gallapremieren bliver dog ikke komplet tom for stjernestøv. Således er der flere kendte navne på gæstelisten. Udover skuespillerne og instruktøren har fodboldkendte navne som Flemming Toft, Jes Dorph Petersen og Sepp Piontek meldt deres ankomst. Ligeledes dukker eksempelvis Naser Khader, Alexander Kølpin og Mads Mikkelsen op.

- Vi ville gerne have haft spillerne med, men de har været så søde og gode til at samarbejde, så vi gav dem lov til at se den før de andre, siger pressechefen, som også har Bendtners PR-dame Elisa Lykke og Sisse Fisker på gæstelisten blandt mange andre navne.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at komme i kontakt med flere af landsholdsheltene til en kommentar.

Se også: Arvingerne-stjerne: En drøm at spille Kim Vilfort

56 kommentarer
Vis kommentarer