13-årig til Linse: Er jeg et ligegyldigt menneske?

Linse Kessler bestyrer Ekstra Bladets nye brevkasse. Læs et af hendes svar herunder - og husk, at du også kan spørge brystbomben om ALT

Hey Linse

Har du et god råd til en 13-årig pige, som har det svært? Jeg har mange mennesker omkring mig, men føler slet ikke, de er der for mig eller er mine rigtige venner. Jeg føler mig så alene, som om Gud er imod mig i alt, jeg gør. Som om alle de ting, der ville glæde mig den mindste smule, bare ikke må ske, og et oprigtigt smil ikke må finde sted på mine læber.

Jeg faker et smil hver dag og føler hele tiden, jeg bare ville kunne bryde sammen og græde den næste uge. Jeg føler, at ingen ville være der for mig og trøste mig og sige, at alting ville blive okay. At ingen overhovedet behøver mig, at jeg er helt ligegyldig. Mine venner siger tit: ’Gider du godt lade være med at se så deprimeret ud!’. Men de spørger aldrig hvorfor. Hjemme føler jeg heller ikke, de overhovedet vil mig. Jeg er bare en belastning, og jeg gør bare aldrig noget godt nok.

Kære Linse, er der noget, jeg misforstår, eller ville jeg kunne blive glad igen og have lyst til at leve livet i stedet for bare at være på mit værelse med alle mine tanker lukket inde i hovedet, hvor de bare kører på replay? Eller er jeg bare fanget her som et lille, ligegyldigt, ulykkeligt menneske?

Knus Nicoline J.

Kendte Linse: Sådan dyrker du sex med menses

Kære Nicoline

Det gør ondt i hjertet på mig, både at du sidder alene derhjemme, og at dine venner siger ’gider du godt lade være med at se så deprimeret ud’. Undskyld, men det er jo nok ikke så nemt, hvis man rent faktisk er deprimeret og bremser sig selv i at smile.

For mig lyder det, som om du er deprimeret, og det er fandme synd, når man er 13 år. Og du er i hvert fald ikke et ’lille, ligegyldigt menneske’. Selvfølgelig er der brug for dig, men det lyder ikke, som om du taler med nogen om det.

Jeg tænker, det kunne være godt med et besøg hos skolepsykologen eller en snak med anden voksen, som du godt kan lide, og som har forstand på at tale med unge mennesker, der er triste. Du må åbne og sige det lige så ærligt, som du skriver det her. Og det skal du ikke gøre i næste uge, det skal du gøre nu – i morgen mandag.

Jeg er sikker på, der er lys ude på den anden side. Du er kun 13, så det ligger ikke begravet så dybt endnu. Du fortjener at blive glad igen. Livet ligger for dine fødder, du skal bare lige derover.

Jeg ønsker dig alt held og lykke. Og jeg håber, du vil skrive tilbage og fortælle, hvordan det er gået. Nej, jeg forlanger, du skriver, så jeg ved, du gør det.

HUSK, du er en lille skattepige.

Knus fra Linse

Har du også et spørgsmål til Linse Kessler? Skriv til hende på linse@eb.dk

Husk også, at du kan se Linse i nye afsnit af 'Familien fra Bryggen' torsdage klokken 20 på TV3.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere