68-årige Thorkild Thyrring frakendt sit kørekort

Den snart 70-årige racerkører er ved Retten i Lyngby blevet frakendt sit kørekort i et år og seks måneder

Sådan sagde to af de mere prominente navne, Thorkild Thyrring havde indkaldt som vidner, tidligere i sagsforløbet.

Det næste halvandet år må Thorkild Thyrring finde sig i at være degraderet til co-driver, når han skal ud at køre bil. Den tidligere racerkører er netop blevet frakendt retten til at køre bil de næste 18 måneder. Det oplyser Retten i Lyngby.

'Tiltalte skal frakendes retten til at føre motordrevet køretøj hvortil der kræves kørekort - bort set fra lille knallert - i et år og seks måneder fra endelig dom', hedder det blandt andet i dommen, som dommer Ivan Larsen har underskrevet.

Fartforseelsen stammer tilbage fra 2012, hvor Thyrring røg i politiets fotofælde, da han den 26. februar kørte 84 kilometer i timen på Strandvejen nord for København på en strækning, hvor man kun må køre 50.

Presset til høj fart
Da sagen for en uge siden blev behandlet i Retten i Lyngby, forklarede Thorkild Thyrring, at havde følt sig truet og derfor trådte ekstra hårdt på speederen.

Den 67-årig Thorkild Thyrring hævdede i retten, at han blev forfulgt at to mænd i en sort GTI.(Foto: Jesper Stomly Hansen) Danske kendte - 11. dec. 2014 - kl. 16:42 Thorkild Thyrring: Jeg blev forfulgt af to mænd i en GTI

- Da jeg lige var drejet ud på Strandvejen fra Hotel Marinas parkeringsplads fik jeg øje på en sort GTI, der kom kørende i stor fart og overhalede flere biler på fuldt optrukne linjer, før den lagde sig truende lige bag min bil.

- Jeg fik øje på to mænd i bilen, der var iført kasketter. Den ene havde kasketten på omvendt. Og en af mændene så ud, som om han havde et eller andet ved skulderen.

- Jeg blev hurtigt klar over, at det ikke var papparazzi-fotografer. Den sorte GTI kørte nemlig ekstremt aggressivt, forklarede Thorkild Thyrring for en uge siden.

Gammel sag
Ifølge Thyrring var det en sag tilbage fra 2003, der gjorde ham bange for de to mænd med kasketter. For 11 år siden vidnede han mod den kriminelle rocker Olcay Ünal.

- Dengang talte jeg efterfølgende med blandt andre chefpolitiinspektør Per Larsen, der fortalte mig om de mulige trusler fra det meget betændte rockermiljø, og om hvor giftige rockerne kunne være. Per Larsen sagde, at jeg skulle være opmærksom på eventuelle trusler i fremtiden, forklarede Thyrring i retten.

Troede ikke på Thyrring
Allerede i sidste uge skød Per Larsen et lille hul i Thorkild Thyrrings forklaring. Han kunne nemlig ikke mindes, at han havde talt med den fartglade sportsmand omkring trusselsagen med Olcay Ünal.

Dommer Ivan Larsen har i dag besluttet, at Thorkild Thyrring ud over frakendelse af sit kørekort også skal betale en bøde på 3500 kroner samt sagens omkostninger.

Ifølge Thorkild Thyrrings advokat, Peter Trudsø, mener den tidligere racerkører ikke, at sagen skal stoppe her.

- Han har straks besluttet at anke den dom til Landsretten med krav om frifindelse, siger Peter Trudsø til Ekstra Bladet.

Se også: Thyrring taget med 148 km/t

Det er i øvrigt ikke første gang, at Thorkild Thyrring får frakendt retten til at køre bil.

To gange tidligere er racerkøreren blevet snuppet i at køre så meget for hurtigt, at det har kostet ham kortet.

Se også: Thorkild Thyrring må køre igen

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen