Aalbæk: Filminstituttet har ikke nosser til at afvise mig

Derudover mener Zentropamanden, at han er den bedste til direktørjobbet

Jeg er ubetinget den bedste til direktørjobbet, mener Peter Aalbæk Jensen. Foto: Mogens Flindt
Jeg er ubetinget den bedste til direktørjobbet, mener Peter Aalbæk Jensen. Foto: Mogens Flindt

Det kaldte på smilet og i visse kredse også på løftede øjenbryn, da Peter Aalbæk Jensen i midten af september meldte ud, at han er ansøger til stillingen som administrerende direktør for Det Danske Filminstitut.

Se også: Peter Aalbæk søger nyt job

Den mangeårige Zentropa-boss trappede fra 1. august sidste år sig selv ud af ledelsen i filmselskabet og er nu stort set det, han selv kalder menig medarbejder med ret til at komme og gå, som det passer ham.

- Når man sådan er røget ud af chefkontorerne, må man jo se sig om efter nye udfordringer, og her dukkede så jobbet på Filminstituttet op, griner han.

Peter Aalbæk Jensen var producent på den første Klovn-film, 'Klovn - The Movie', men har fået en check for ikke at røre ved to'eren. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kendte - 27. sep. 2015 - kl. 13:58 Ålen: Betalt for at holde mig væk fra Klovn

Ålen ønsker at være den, der pr. 1. juli 2016 overtager den nuværende direktør Henrik Bo Nielsens job.

- På en skala fra 1 til 10, hvor gode er dine chancer?

- Hvis jeg skal bedømme mig selv, vil jeg sige et 12-tal. Men sådan går det nok ikke. Filminstituttet vil sikkert føle sig forpligtet til at invitere mig til et interview på skrømt, fordi de ikke har nosser til rent at smide mig helt ud af feltet, som de vel burde med de planer, jeg har for instituttets fremtid, erklærer Aalbæk.

- Er dine planer så revolutionerende?

- Det kan du fand'me bande på. Punkt et vil jeg flytte selve instituttet væk fra en af Danmarks dyreste adresser. Det hører ingen steder hjemme at bruge så mange penge på at bo. Og så vil jeg fyre halvdelen af de ansatte. Filminstituttets administration er sindssygt stor. Og for min skyld kan vi også godt flytte det hele til provinsen. På det punkt flugter jeg helt med den siddende regering: Udflytning og slankning.

Se også: Ålen: Triers utroskab kan ikke hidse mig op

Ifølge Ålen mener både han selv og vennerne, at han uden sammenligning er den bedst kvalificerede dansker til jobbet, men alle erkender samtidig, at Filminstituttet aldrig ville turde ansætte ham.

- Mener du seriøst, at du kunne tænke dig den direktørstilling?

- Ja, hvis jeg kan få det, som jeg vil have det, fastslår Peter Aalbæk.

Det lykkedes fredag aften ikke at få en kommentar til Aalbæks ytringer fra den siddende direktør i Det danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen.

Han var til animationsfestival i Viborg.