Året efter Mads Holgers død: Mor og søster taler ud

Overfor Euroman fortæller Mads Holgers mor, søster og venner om levemandens liv

Mads Holger var teologistuderende og fik tre bøger udgivet. Foto: Joachim Adrian
Mads Holger var teologistuderende og fik tre bøger udgivet. Foto: Joachim Adrian

4. juli sidste år boblede den tragiske meddelelse om Mads Holders død op til overfladen. Denne dag mistede Danmark en 38-årig, unik meningsdanner med storartede formuleringsevner.

Nu, lidt mere end et år senere, fortæller Mads Holgers mor, søster, kæreste og venner om levemanden i en lang fortælling i tidsskriftet Euroman.

Til oktober ville forfatteren og debattøren være fyldt 40 år, og i bladets skriv fortæller Mads Holgers mor om faderen John Little, der var ude af Mads Holgers liv, kort efter Mads Holger kom til verden i 1977.

Traumatisk
Mads Holgers far, kendt som 'Hiv-manden', blev i 2001 idømt syv års fængsel for at have dyrket ubeskyttet sex med to svenske kvinder og smittet dem med hiv.

Se også: Kendt debattør: Mads Holgers 'store hemmelighed' afslører dyster sandhed

Da han modtog dommen, hængte John Little sig i sin celle i Sverige.

- Når man tænker på, hvordan børn af nazister fortæller om det traume, forældrenes liv har påført dem, så tror jeg, at det må have været det samme for Mads Holger, siger Mads Holgers mor Mette Norgaard Madsen til Euroman.

- Da hans far døde, trøstede jeg ham så godt, jeg kunne. Mads Holger svarede: ’Men mor, hvis John ikke var min far, så havde jeg jo heller ikke været mig’, fortsætter hun.

Mads Holger forsonede sig med sin far, da faderen sad i fængsel I Sverige.

Mistede onkel
Han mistede også sin onkel, som han var tæt knyttet til. Det skete, da Mads Holger var ni år gammel.

Mads Holger blev bisat fra Garnisonskirken. Søsteren Pippi Olivia går bagerst med en rose i hånden. (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik - 12. jul. 2016 - kl. 15:04 Mads Holgers søster i tårevædet tale: Jeg kan mærke din fred nu

- Hans onkel var død. Forholdet til hans papfar var ikke godt. Hans biologiske far var væk, og han syntes, at jeg var for løs i koderne. Jeg tror, han ville have den her familie og sig selv på ret køl. Han tog sværdet i egen hånd. Når der ikke var andre mænd, der trådte i karakter, besluttede han sig for at gøre det, siger Mette Norgaard Madsen til Euroman.

I et stort portræt i Berlingske fortalte Mads Holger, at det var et stort tab for ham at miste sin onkel.

- Det var en stor sorg, og det var nok fra det øjeblik, jeg mere eller mindre bevidst erkendte, at nu var jeg så manden i huset. Mit projekt med stormvejr som permanent vejrudsigt har været at revitalisere maskuliniteten, myndigheden, traditionen, og det medgiver jeg, relaterer sig til fraværet af det patriarkalske aspekt i min personlige historie, men så bestemt også samfundet som helhed. Du kan have ret i, at jeg skaber min egen identitet i det øjeblik, min onkel dør, hvor jeg indtager en maskulin, patriarkalsk rolle, sagde han til Berlingske.

Mads Holger nåede at udgive tre bøger. 'Alle går rundt og forelsker sig' fra 2008, 'Bladguld' fra 2012 og 'Vorherre Bevares fra 2012. I 2015 stillede han op til Folketinget for de konservative, hvor han fik 977 stemmer og dermed ikke blev valgt ind.

Mads Holger var teologistuderende og vært på radioprogrammet Skriftestolen fra 2011 til 2014 på Radio24syv, hvor han ugentligt havde tre gæster. Her talte de om tro og eksistens.

Få hjælp her

Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, man nogle gange får i sit liv.

Hos Livslinien kan du - alle årets dage i tidsrummet fra klokken 11-4 - få en rådgivende samtale. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Telefonnummeret er 70 201 201. Du kan også chatte og skrive til Livslinien her.

 

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere