Abdel: Nej, jeg kan ikke hjælpe med jeres åndssvage ramadan-historier

Journalist Abdel Aziz Mahmoud er godt træt af at blive ringet op af kollegaer, der ønsker hjælp til ramadan-historier

Journalist og tv-vært Abdel Aziz Mahmoud henviser til virkeligheden, hvis man vil tage pulsen på ramadanen. Foto: Finn Frandsen
Journalist og tv-vært Abdel Aziz Mahmoud henviser til virkeligheden, hvis man vil tage pulsen på ramadanen. Foto: Finn Frandsen

Journalist, forfatter og tv-personlighed Abdel Aziz Mahmoud er langt fra imponeret over sine kollegaers opfindsomhed, når der skal skaffes kilder til historier om muslimernes fasteperiode ramadanen.

I år har den sædvanlige ramadan-dækning nemlig fået en ekstra spand havre på grund af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs opsigtsvækkende antagelse om, at man ikke kan passe sit job forsvarligt, med mindre man er stopmæt.

Det har tilsyneladende fået en del journalister til at kontakte Abdel for at få hjælp til deres historier. Han mener dog ikke, hans primære jobfunktion er at være muslim-vejviser for journalister, der er vokset sammen med deres skrivebordsstol.

På Twitter har Abdel derfor publiceret en åben henvendelse til sine kollegaer, hvor han opfordrer til, at man letter røven og bevæger sig ud i virkeligheden i stedet for at ringe til ham for at få telefonnummeret på en muslim.

Kære journalistkolleger ,

Nej, jeg kan ikke hjælpe med flere kilder til jeres åndssvage ramadan-historier.

Udvid jeres omgangskreds eller let røven.

Jeres viden om og tilgang til danske muslimer siger ALT om jeres vinklinger.

Flover mig endnu engang på vegne af faget

Og noget tyder på, at Abdel har ramt et synspunkt, der deles af mange. I hvert fald er hans opslag i skrivende stund delt 75 gange og liket af flere end 800 personer - herunder flere journalister.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Abdel, der oplyser, at han ikke har yderligere at tilføje i forhold til sit opråb på Twitter.

I et par svar på Twitter uddyber han dog og oplyser, at 'folk han ikke kender ringer til ham for at skaffe dem en muslimsk familie', og at han er træt af, at man ringer til ham, 'når man skal bruge en perker'.

Danske kendte Troels Kløvedal tordner mod minister