A.G. og Helmig i millionær-leg

Gnags-frontmanden er selvsikker, men læser dog lidt op på geografien forud for deltagelsen i søndagens klassiske tv-quiz

Peter og Thomas til Grammy-fest i de gode gamle dage. (Foto: Sif Meincke)
Peter og Thomas til Grammy-fest i de gode gamle dage. (Foto: Sif Meincke)

Økonomisk har Peter A.G. grund til at hæve armene. (Arkivfoto: Per Lange). Kendte Peter A.G. er hovedrig

Se også: Helmig laver musik til fruens teater

På søndag får Hans Pilgaard fint besøg i 'Hvem vil være millionær'-studiet, når to af dansk musiks mest garvede Aarhus-drenge Peter A.G. og Thomas Helmig stiller op i den klassiske parat viden-dyst.

De to har kendt hinanden gennem mere end 30 år, og faktisk var det Peter A.G. og Gnags' eget pladeselskab, der var de første til at sikre sig den purunge Thomas Helmigs underskrift på en kontrakt tilbage i de tidlige 1980'ere.

Forholdet kom dog på en hård prøve, da boet efter den krakkede Wig Wam Tour skulle gøres op, og Helmig og A.G. pludselig gik fra at være kammerater til kamphaner.

- Situation gjorde dengang, at vi pludselig var på to forskellige hold, men det er vi kommet over for længst, og på søndag er vi på samme side. Vi holder sammen, og vi bliver skuffede, hvis vi ikke får mindst 50.000 kr. med hjem, som vi kan give til et godt formål. Ellers er det jo ikke en skid værd det hele, siger Peter A.G. til Ekstra Bladet.

Sport, kunst og geografi
Om de to venners forhold til paratviden erklærer Gnags-sangeren sig fortrøstningsfuld - grænsende til det optimistiske.

- Vi supplerer hinanden godt, men sportsområdet det er Thomas bedst til. Han er nok også bedst til decideret leksikal viden om musik. Jeg ved mest om de klassiske ting; billedkunst, litteratur og den slags, så på den måde så er vi gode sammen, siger Peter A.G.

Der er dog stadig småting, der kan forbedres, inden det går løs søndag.

- Jeg kunne godt finde på at sidde og kigge lidt i et leksikon og blive lidt skarpere på geografi inden søndag. Hvor mange bor der i de forskellige lande og dens slags. Det kunne jeg nok godt læse lidt op på. Men det kunne jeg egentlig også godt finde på at læse om, selv om jeg ikke skulle medvirke i en tv-quiz, siger Peter A.G., der allerede har forberedt en 'exit'-strategi, hvis han og Helmig skulle ryge tidligt ud.

- Det er jo aldrig sjovt at blive udstillet som dum, men det er jo en chance, man løber. Men kan jo også sagtens være, at det er spørgsmålet, der er dumt. Sådan vil vi nok vælge at se på det, hvis det skulle ske, at vi ryger tidligt ud. Så vil vi insistere på, at det var et helt tåbeligt spørgsmål, som ingen kan forventes at kende svaret på, siger Peter A.G.

Peter A.G. og Thomas Helmig kan opleves i 'Hvem vil være millionær?' søndag klokken 20.00 på TV 2.

To unge fyre med charme, selvtillid og solbriller. (Foto: Ole Henning)
To unge fyre med charme, selvtillid og solbriller. (Foto: Ole Henning)
 

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere