Alexandra i tårer på tv

Grevinden bliver sendt til tælling af det, hendes ældste søn siger

Alexandra kan ikke styre følelserne i interviewet med Jes Dorph Petersen. Foto: Jonas Olufson
Alexandra kan ikke styre følelserne i interviewet med Jes Dorph Petersen. Foto: Jonas Olufson

Grevinde Alexandra er normalt ikke en kvinde, der viser de store følelser offentligt.

Selvom hun ikke længere er en del af den kongelige familie, har hun holdt fast i den neutrale og smilende royale facade. Men den krakelerer i aften på TV2, der eksklusivt har fået et interview med prins Joachims ekskone.

Det er Jes Dorph Petersen, der har fået overtalt Alexandra til at give et længere tv-interview, og han hiver noget af en overraskelse op af lommen under deres snak, som allerede er optaget. Det skriver tv2.dk.

Det er nemlig ikke kun Alexandra, der er blevet interviewet. Også hendes ældste søn, prins Nikolai, har talt med TV2, og det er flotte og rosende ord, han har at sige om sin mor.

Grevinde Alexandra er tydeligvis stolt af sin ældste søn. Foto: Tariq Mikkel Kahn
Grevinde Alexandra er tydeligvis stolt af sin ældste søn. Foto: Tariq Mikkel Kahn

- Det vigtigste, min mor har lært mig, er at tage ansvar, og, som hun selv gør, hjælpe andre, man møder på sin vej, og så stå inde for det, man gør. Hvis man kan sige til sig selv, at det her er rigtigt, så skal man turde gøre det, siger prins Nikolai i det klip, der bliver vist under Jes Dorphs interview med Alexandra.

Klippet rammer den 53-årige grevinde lige i hjertet, og tårerne strømmer ud af øjnene på hende.

- Jeg kan ikke styre de følelser nu. Jeg bliver så stolt, siger Alexandra, mens hun får stukket en kleenex i hånden.

Danske kongelige - 23. jun. 2017 - kl. 14:10 Alexandra frasiger sig apanagen

Prins Nikolai, der blev 18 år tidligere i år, er til dagligt elev på Herlufsholm ved Næstved, mens hans lillebror, prins Felix, bor hos Alexandra.

Grevinden har netop købt ny bolig i Charlottenlund nord for København. Det betyder, at hun kommer til at bo tættere på prins Joachim og prinsesse Marie.

Se også: Alexandra flytter ind hos Elkjær

I TV2-interviewet fortæller Alexandra også, at selvom hun og Joachim ikke fungerede som ægtepar, så er de stadig gode venner.

- Jeg plejer at sige, at prins Joachim og jeg har det næstbedste efter et lykkeligt ægteskab - en lykkelig skilsmisse. Det er ikke for børnenes skyld. Vi har det bare godt med hinanden. Og det er dobbelt lykkeligt for børnene, fortæller hun.

Det er i aften klokken 18.25, at TV2 viser hele interviewet i en særudgave af 'Go' Aften Danmark'.

Danske kongelige - 19. maj. 2016 - kl. 10:15 Alexandra færdig i Unicef