Alexandras skilsmisse: 'Et stort tab for prinserne'

- Martin Jørgensen har været en perfekt reservefar for prinserne, siger en af landets førende kongehus-journalister

Alexandra, Martin Jørgensen og de to prinser Nikolai og Felix (Foto: Michael Stub).
Alexandra, Martin Jørgensen og de to prinser Nikolai og Felix (Foto: Michael Stub).

Har man dårlige nyheder, man vil ud med, er et godt, gammelt trick at vente med at åbenbare de dårlige nyheder, til der er en anden sag, der fylder det meste af mediebilledet.

Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen går fra hinanden efter otte års ægteskab. (Foto: Jonas Olufson) Kongelige - 8. sep. 2015 - kl. 17:54 Grevinde Alexandra: Derfor skal vi skilles

Hvis det har været med i overvejelserne hos Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen, så må man give dem, at de valgte et nogenlunde perfekt tidspunkt til at fortælle offentligheden om deres skilsmisseplaner. Nyheden faldt nemlig få minutter efter, at Flemming Østergaard blev idømt fire måneders ubetinget fængsel for kursmanipulation, da han sad som øverstkommanderende i Parken.

Se også: Grevinde Alexandra skal skilles

Men håbede Alexandra - 'Hendes Excellence Alexandra Christina, grevinde af Frederiksborg' som hendes fulde navn og titel lyder - og Martin Jørgensen, at de kunne dække sig i skyggen af Don Ø's fald, tog de fejl at dømme efter alle de ekstraudsendselser og breaking-nyheder, der har fyldt det danske mediebillede siden kort før klokken 17 tirsdag eftermiddag.

Mindre end en time efter, at nyheden om den 'næsten-kongelige' skilsmisse slap ud, var Billed-Bladets Trine Larsen igennem på en telefon på Ekstra Bladet TV. Trine Larsen er en af landets absolut førende journalister, når det handler om det royale stof, og for hende kom nyheden faktisk ikke som det store chok tirsdag eftermiddag. Trine Larsen var nemlig informeret om bruddet mellem Alexandra og Martin Jørgensen allerede inden den officielle pressemeddelelse slap ud.

- Jeg talte Martin Jørgensen så sent som i går (mandag, red.), fordi vi på Billed-Bladet har vidst det (kendt til den forestående skilsmisse, red.) i et stykke tid.

Se også: Alexandra skal skilles: Martin får ikke en rød reje

- Han lød overrasket og sagde, at han ville ringe tilbage, fortæller Trine Larsen på en måde, der indikerer, at den snart forhenværende hr. Alexandra ikke vendte tilbage.

Trine Larsen kalder skilsmissen for en 'trist og beklagelig historie', som ikke mindst bliver hård for 16-årige prins Nikolai og 13-årige prins Felix, som Martin Jørgensen har været reservefar for stort set siden Alexandras skilsmisse fra prins Joachim i 2005.

- Det bliver en rigtig dum tid, også for prinserne. Martin Jørgensen har været en perfekt reservefar for prinserne gennem deres opvækst.

- Det var ofte ham, der kørte dem i skole, og det så ud til, at de havde et meget tæt og varmt forhold til hinanden.

- Det er et stort tab for prinserne, at de ikke længere skal have Martin Jørgensen i deres dagligdag, fastslår Billed-Bladets Trine Larsen.