Anden om anmeldersucces: Jeg tvivlede på, om folk ville grine

Anmelderne roser Anders Matthesens nye film, der blandt andet bliver kaldt et mesterværk. Og det er komikeren selv meget positivt overrasket over

Se traileren for filmen, der nu roses til skyerne, her.

I filmen 'Ternet Ninja' leger Anders Matthesen endnu en gang med det grænsesøgende og budskabsbringende til sit publikum sammen med animator og illustrator Thorbjørn Christoffersen, som også står bag animationsfilmen 'Terkel i knibe'.

Anmelderne fra blandt andre Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad og Soundvenue giver filmen mellem fire og fem stjerner.

Men komiker Anders Matthesen selv var i tvivl om, hvorvidt han kunne holde det humoristiske niveau.

- Jeg havde selv set det som, at vi havde lavet noget, som slet ikke var morsomt, men som til gengæld var meget rørende, spændende eller flot. Vi blev overrasket og lykkelige, da vi var inde og vise den for biografejerne, og vi kunne høre, hvordan folk de grinede hele vejen igennem. Det havde vi slet ikke turde håbe på. Det er rigtig dejligt, at folk er nede med humoren i den også, fortæller en glad Anders Matthesen til Ekstra Bladet.

Drengen Aske og en ternet ninjadukke er det dynamiske og umage makkerpar i 'Ternet Ninja'. Foto: Nordisk Film Filmanmeldelser - 25. dec. 2018 - kl. 12:47 Anders Matthesen har gjort det igen: En ny klassiker er født

Filmen 'Ternet Ninja' som har premiere d. 25 December
Filmen 'Ternet Ninja' som har premiere d. 25 December

Folk styrer det selv
Selvom der bliver bandet og slået i filmen, så mener Anders selv, at den godt kan gå til de helt unge.

- Det er en film til raske drenge og piger og deres familie, og noget man forhåbentlig også kan nyde, selvom man er voksen. Jeg kan godt lide at lave noget, som alle synes er fedt. Jeg bryder mig ikke om den segmentering, der finder sted. Hvor ungerne skal se 'Ramasjang' og de voksne skal se 'Nyhederne', siger Anders Matthesen.

Hans egen søn, Spencer, får også lov at se med.

- Jeg viser den også til min egen søn på syv år. Jeg ser det som en dannelsesfilm. Man kan jo godt diskutere, om der er for mange bandeord og vold. Men det er en meget moralsk film, siger Anders Matthesen. 

Se også: Døde børnearbejdere og tween-ydmygelser er en del af Anders Matthesens vildt underholdende nye film

På trods af den til tider grove humor og de skæve karakterer, så er filmen ind til videre en succes for dets publikum.

- Jeg var i tvivl om, folk ville sidde og tænke: Den var da hyggelig nok, og de har da brugt nogle penge på den, og det ser meget godt ud, men sjov var den sgu ikke. Jeg var i tvivl om den kunne holde det humoristiske niveau med diverse stand-up shows eller 'Jul på Vesterbro' eller 'Terkel i knibe'. Men folk grinede hele vejen igennem, og jeg gik helt vantro ud bagefter, hvor folk roste den til skyerne, og jeg måtte knibe mig i armen, siger Anders Matthesen.