Andreas Bo: Jeg tager antabus hvert halve år

Komikeren snupper en pille, når arbejdspresset bliver for stort

Til efteråret spiller Andreas Bo Dirch Passer i den musikalske komedie 'Dirch'

Livet som eftertragtet entertainer byder ofte på fest og farver og oplagte muligheder for at skåle i alkoholiske drikke.

Også for Andreas Bo.

Men selv om komikeren, der fik sit gennembrud i Cirkusrevyen i 2007, gerne fejrer succesen med alkohol, er han irriteret over ikke at kunne noget dagen efter, når tømmermændene banker på. 

Andreas Bo's ironiske updatering på Facebook. (Privatfoto) Danske kendte Andreas Bo: Har jeg fejlet som far?

Det har han taget konsekvensen af.

I perioder med stort arbejdspres tager han således en antabuspille, siger han i 'Talkshowet Meyerheim' ifølge Her & Nu.

Det er dog ikke fordi, han ikke kan styre sit alkoholindtag, uddyber han over for Ekstra Bladet:

- Sandheden er, at jeg IKKE er 'på antabus' eller har noget, der minder om et anstrengt forhold til alkohol. Jeg æder sådan en pille hvert halve år, når der er arbejdspres på, og det kan jeg anbefale til ALLE danskere. ALLE har det samme forhold til alkohol som jeg, skriver han i en mail.

Jeg fandt ud af, at jeg går ind på scenen, fordi jeg har lyst til at være der, fortæller Andreas Bo. Foto: Casper Dalhoff Danske kendte Andreas Bo: Nedtur kurerede min sceneskræk

Den travle komiker mærker især arbejdspresset, når han jonglerer med mange bolde på én gang.

- Mit pres kommer efterhånden kun, når døgnet ikke har timer nok. Premiere stresser mig ikke og tekstskrivning heller ikke. Mange bolde i luften og sene arbejdstimer og morgen-tv næste dag, kan give mig lidt stress, fortæller han.

Alkoholforsker og professor ved Statens Institut for Folkesundhed Janne Tolstrup har aldrig før hørt om Andreas Bos måde at tage antabus på – altså en pille ca. to gange om året. Normalt bruges antabus til at behandle alkoholafhængighed og –misbrug, fortæller hun.

Foto: Polfoto Samfund Danske forskere jagter kur mod kokain

- Det lyder som om, han har fundet en måde, der fungerer for ham. Det må jo være fordi, han har erfaringer med, at det virker at tage en pille, hvis han i en periode aftaler med sig selv, at han ikke skal drikke. Han er åbenbart meget bevidst om, hvad det koster ham at drikke for meget, og det er en pris, han ikke er villig til at betale,  siger hun.

Andreas Bo var alt andet end tilfreds med situationen. (Privatfoto) Danske kendte Andreas Bo låst inde i p-hus: - Det var noget pis

Effekten af en enkelt antabuspille varer – afhængig af styrke – ca. en uge men kan vare helt op til 14 dage. 

Drikker man efter at have taget en pille, får man symptomer som hjertebanken, kvalme og hovedpine.

- Man får det rigtig skidt. Det kan minde om at have meget slemme tømmermænd, forklarer Janne Tolstrup.

Samfund Sundhedsstyrelsen: Antabus er ikke et mirakelmiddel

Hun tilføjer, at langt de fleste ikke får bivirkninger ved antabus, og at det er forholdsvist nemt at få en recept på pillerne hos lægen.

Mascha Vang og Andreas Bo mødte hinanden til en nytårsfest for to år siden. (Foto: Mogens Flindt) Danske kendte Andreas Bo: Jeg kan ikke undvære Mascha

Til efteråret spiller Andreas Bo en populær komiker, som havde både et stort arbejdspres og alkoholforbrug, nemlig Dirch Passer i den musikalske komedie 'Dirch'.