Anja gør comeback med personlig historie: - Det gjorde sindssygt ondt

Sidste års toer har denne gang valgt at skrive sangen selv

21-årige Anja Nissen er tilbage. Den i Australien bosatte dansker deltog sidste år i Dansk Melodi Grand Prix, hvor hun måtte tage til takke med andenpladsen efter Lighthouse X.

Hun er opvokset i Australien, som datter af danske forældre, men siden sidste års sangkonkurrence har hun tilbragt meget tid i Danmark for at komme i kontakt med sine rødder.

- Jeg havde mange støtter sidste gang, og jeg føler så stærkt for menneskerne her i Danmark, og det virker til at være gengældt, så jeg havde sagt, at jeg ville komme tilbage, og det gjorde jeg. Jeg holder, hvad jeg lover. Det er fantastisk, og denne gang kommer jeg tilbage med min egen sang, som jeg selv har skrevet, fortæller hun langsomt på dansk.

Se også: ’X Factor’-vinder: Jeg skrev sangen i en brandert

Det sidste er en henvisning til sidste år, hvor Emmelie de Forest havde skrevet hendes sang, og hun nær var blevet diskvalificeret, fordi de Forest talrige gange havde optrådt med den ved sine egne koncerter.

Det stormvejr risikerer hun ikke i år. Hun skifter over i engelsk.

- Min sang handler om følelsen af, at du elsker en, der elsker dig 100 procent igen. Men du er stadig i en fase, hvor du lærer om dig selv, du er bange og tænker: Hvem er jeg? Hvad skal jeg gøre med mit liv? Du sætter mure op for at beskytte dig selv, og så kører omkvædet på, at du i aften giver slip, lader jernskjorten ligge og viser, hvem du er, forklarer Anja Nissen.

Sada Vidoo er også blandt årets deltagere. Video: Mogens Flindt

Hun mener, at sangen er kraftfuld, fordi den også appellerer til LGBT-folket verden over.

- Nogle gange er vi bange for at vise, hvem vi virkelig er, og vi gemmer os. At vise ens virkelige jeg kan være så skræmmende, men samtidig er det også den største befrielse, når det sker. Det er følelsen af eufori. Jeg græder nogle gange, når jeg lytter til teksten.

 - Det lyder som noget, du har oplevet på egen krop?
- Jeg har følt hver en sætning i sangen 100 gange. Jeg var forelsket i en fyr, og det var et seriøst forhold – min første kærlighed faktisk. Han var en fantastisk fyr, der gjorde alt rigtigt, men af en eller anden årsag holdt jeg igen i forholdet, forklarer hun og fortsætter:

- Jeg var bange for mine følelser og turde ikke dedikere mig selv 100 procent til forholdet indtil en dag, hvor jeg siger til mig selv, at han fortjener min kærlighed.  Han har gjort alting rigtigt, han er perfekt, og jeg har ikke nogen grund til ikke at elske ham, så jeg sprang endelig ud i det. Det er den mest fantastiske ting, jeg nogensinde har gjort, det var så kraftfuld en følelse, siger Anja Nissen.

Historien har dog ikke en lykkelig afslutning.

- Nej, vi er så ikke sammen i dag. Når du får knust dit hjerte, gør det bare sindssygt ondt, konstaterer hun.

DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, lægger ikke skjul på, at man i år har set med ekstra kritiske øjne på bands. Foto: Mogens Flindt
DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, lægger ikke skjul på, at man i år har set med ekstra kritiske øjne på bands. Foto: Mogens Flindt
 

Anja Nissens ’Where I Am’ bliver sang nummer fire, når Dansk Melodi Grand Prix afvikles den 25. februar i Herning. Ud af de 10 deltagere er ni af dem solister, og det er ikke tilfældigt, forklarer underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme.

Danske kendte - 19. jan. 2017 - kl. 16:43 Dukken Vidoo vil vinde dansk Melodi Grand Prix

Han siger til Ekstra Bladet, at man ganske enkelt har lært af de seneste to års fiaskoer, hvor vi har sendt grupper af sted og har måtte takke af allerede i semifinalen.

- Der er ikke noget i vores valg, der er ubevidst, så selvfølgelig er det ikke tilfældigt. Hvis den rigtige gruppe var dukket op, så havde de også været med, men der skulle rigtig, rigtig meget til for, at vi ville stille op med en bandkonstellation igen. Vi ved godt, hvor svært det er at være en gruppe ved Eurovision, og hovedfokus i år har været, at vi skal være med i finalen, forklarer han.

Mest læste i flash!
Hent flere