Anklaget for omsorgssvigt: Dansk tv-vært angrebet i søns børnehave

Tv-værten Mette Cornelius blev mandag morgen overfuset af en kvinde i sin søns børnehave

Tv-vært Mette Cornelius fik sig mandag morgen noget af et chok, da hun blev anklaget for omsorgssvigt. Foto: Bo Nymann
Tv-vært Mette Cornelius fik sig mandag morgen noget af et chok, da hun blev anklaget for omsorgssvigt. Foto: Bo Nymann

Hvad der skulle have været en stille mandag morgen, udviklede sig noget dramatisk for tv-vært Mette Cornelius, da hun i går skulle aflevere sin toårige søn, Vester, i børnehaven.

Her blev hun overfuset af en kvinde, der mente, at Mette Cornelius udsatte sin seks-årige datter for omsorgssvigt, fordi hun lod hende sidde i bilen og høre musik, mens hun afleverede sin søn i børnehaven.

Oplevelsen gjorde Mette Cornelius chokeret og ked af det, og det har nu fået hende til tasterne på Instagram, hvor hun åbent fortæller om den ubehagelige epsiode.

Når mandag morgen går relativt skævt. #makelovenotwar

Et opslag delt af Mette (@mettecornelius) den

Da Ekstra Bladet fanger Mette Cornelius over telefonen tirsdag formiddag, sidder episoden stadig i hende.

- Jeg har to børn, og det er forskelligt, om jeg afleverer den ene eller anden først. I går valgte jeg så at aflevere min søn først, og jeg spørger så min datter, som jeg altid gør, om hun vil med ind, eller om hun vil blive siddende i bilen og høre musik på min telefon, som hun godt kan lide.

- Hun vælger det sidste. Så det får hun lov til, og jeg låser dørene, for jeg kan ikke lide tanken om, at hun sidder der, uden at der er låst, siger Mette Cornelius til Ekstra Bladet.

- Imens jeg står inde i børnehaven og vil sige farvel til min søn, som er lidt ked af det, ser jeg, at der står en kvinde ude ved min bil. Det tænker jeg ikke videre over, for der er jo mange mennesker omkring børnehaven. Men pludselig kommer hun ind i børnehaven og begynder at råbe op om, hvem der ejer bilen, hvor en pige sidder i.

- Jeg siger jo så, at det er mig, og så fortsætter hun med at råbe og siger, at jeg skal se at få hende ud, og at hun har siddet der alt for længe. Hun var meget intimiderende, og hun anklagede mig for at være en dårlig mor og for omsorgssvigt. Jeg går selvfølgelig i panik, og jeg syntes, at det var meget ubehageligt. Men min datter havde højst siddet i bilen i 10 minutter, fortsætter hun.

Se også: TV-værts datter vågnede under indbrud: Nu skriver han et brev til tyven

Truede med politianmeldelse
Ifølge Mette Cornelius begyndte kvinden at true med bål og brand, mens forundrede forældre og børn så til i børnehaven. Kvinden havde ifølge tv-værten slet ikke noget at gøre i børnehaven, da hun ikke er forælder til nogen af børnene.

- Hun er meget voldsom i sit kropssprog og i sin retorik, og hun bliver ved med at sige, at sådan noget gør man bare ikke, og at jeg ikke kan finde ud af at passe ordentligt på mine børn. Hun begynder at råbe, at det må man ikke, og at hun har skrevet min nummerplade ned, så hun vil melde mig til politiet.

- Jeg siger til hende, at hun skal lade være med at blande sig i mit liv, men jeg begyndte faktisk at tænke, om der var noget om det, og om det var mig, der var gal på den, fordi hun blev ved, fortæller hun.

Mette Cornelius skyndte sig derefter at sige farvel til sin søn og forlod børnehaven, alt imens damen fulgte efter hende. Eskapaderne stoppede dog ikke der.

- På det her tidspunkt er jeg ved at være godt oppe at køre, fordi hun presser mig så meget. Hun bliver bare ved med at bebrejde mig. Jeg skynder mig ud til min datter, og da jeg kommer derud, kan jeg se, at hun sidder med store øjne.

- Hun fortæller mig, at hun var blevet rigtig bange for kvinden, der havde banket på bilruden, og at hun troede, det var en børnelokker. Hun var også bange for, om politiet nu ville komme, og om jeg skulle i fængsel. Da jeg konfronterer kvinden med, hvad min datter sagde, fortsatte hun bare, siger tv-værten.

Se også: 'Bagedyst'-dommer: Jeg fandt kærligheden på Tinder

Artiklen fortsætter under billedet...

Mette Cornelius har siden 2010 været gift med Jes Mortensen, der er pressechef for F.C København. Foto: All Over Press
Mette Cornelius har siden 2010 været gift med Jes Mortensen, der er pressechef for F.C København. Foto: All Over Press

Ked af det resten af dagen
Ifølge Mette Cornelius satte oplevelsen sig dybt i hendes datter, der var meget utryg, da hun skulle afleveres i skole efterfølgende. Tv-værten selv var også nødt til lige at sunde sig ovenpå den voldsomme oplevelse, inden hun kørte mod sit arbejde og kunne fortsætte dagens gøremål.

- Jeg ringede til min mand, og jeg græd og græd. Det havde været en meget voldsom oplevelse for mig, og hvad der havde været en god morgen blev pludselig det helt modsatte. Bagefter ringede jeg til børnehaven og talte med lederen, som fik beroliget mig og fortalte, at de aldrig havde oplevet noget lignende, og at jeg ikke havde gjort noget galt.

- Jeg talte også med flere af mine kollegaer, som fortalte, at de ofte gjorde præcis det samme, så det hjalp meget at høre. Jeg fik også talt det igennem med min datter senere på dagen, siger hun.

Se også: TV 2-vært stråler: Jeg skal giftes

For hende har det hjulpet at dele sin oplevelse på de sociale medier, hvor flere har vist deres opbakning.

- Det var rart at få det ud af systemet. Det var også derfor, at jeg valgte at skrive på Instagram. Der har jeg fået mange positive reaktioner, så det har virkelig været rart. Jeg deler jo også min historie, fordi jeg gerne vil sige, at jeg synes, det er en uskik, at man blander sig i den måde, andre opdrager deres børn på. Vi burde være mere tolerante over for hinanden, siger hun.

Hvad med dem, der kritiserer dig? Kan du forstå, hvor de kommer fra?

- Jeg er normalt meget påpasselig med sådan nogen ting og lader ikke bare mine børn gå alene, og hvad ved jeg. Men min datter er altså ikke et lille barn, der ikke kan klare sig selv. Hun ville selv gerne sidde i bilen, og jeg var jo lige inde ved siden af, så jeg synes virkelig ikke, at jeg har gjort noget galt. Jeg følte mig virkelig krænket og angrebet, understreger tv-værten.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere